Markerte reformasjonen
Markerte reformasjonen
31 oktober 2017
31. oktober var det 500 år siden Luther slo opp sine 95 teser mot avlatshandel på kirkedøren i Wittenberg. Det ble starten på en ny tid.

Av Roger Dahl

Selv om baptistene aldri har sett på reformasjonen som starten på sin virksomhet, er det slik at omveltningene som skjedde i det kristne liv i reformasjonen ga grobunn også for framveksten av baptismen.

Les om veien fra Wittenberg til den første baptistmenighet

Den første døperbevegelsen opplevde forfølgelse og undertrykkelse fra alle hold, også fra Luther og hans meningsfeller. fremdeles  lever det mennesker som har erfart at majoritetskirken opptrådte undertrykkende overfor minoritetene. Likevel er dagen i dag en dag for lykkeønskninger og gode ønsker.  Både for de lutherske kirker såvel som for hele protestantismen.

Ba om tilgivelse

Derfor deltok også Baptistsamfunnets generalsekretær Terje Aadne i reformasjonsmarkeringen i Trondheim, hvor det var lagt vekt på en økumenisk markering av dagen.

Illustrasjonsfoto fra Nidarosdomen. Foto: Tormod Kjensjord/Olavsfestdagene

Se gudstjenesten fra Nidarosdomen 31. oktober 2017

Relaterte lenker

Les også

Kirkene sammen i bønn

Søndag 22. mars samles kirkene i Norge til en felles bønnedag. Se program for dagen her. Vi har også samlet ferdigskrevne bønner, bønneemner og opplegg for bønnedagen.
Les mer

Inviterer til digital bønnedugnad

Når kirker og forsamlingssaler ikke kan fylles opp fysisk, finnes det alltids en nettløsning. Det gjelder også for folk som vil be.
Les mer

Felles bønnedag for alle kirkene

Nå er det en global krisetid og kirkene i Norge – gjennom Norges Kristne Råd – inviterer til en felles bønnedag 22. mars. – Vi trenger å overgi oss selv, hverandre og alt liv som er truet til håpets og kjærlighetens Gud, sier Erhard Hermansen.
Les mer
1 - 3 av 15

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone