Markerte reformasjonen
Markerte reformasjonen
31 oktober 2017
31. oktober var det 500 år siden Luther slo opp sine 95 teser mot avlatshandel på kirkedøren i Wittenberg. Det ble starten på en ny tid.

Av Roger Dahl

Selv om baptistene aldri har sett på reformasjonen som starten på sin virksomhet, er det slik at omveltningene som skjedde i det kristne liv i reformasjonen ga grobunn også for framveksten av baptismen.

Les om veien fra Wittenberg til den første baptistmenighet

Den første døperbevegelsen opplevde forfølgelse og undertrykkelse fra alle hold, også fra Luther og hans meningsfeller. fremdeles  lever det mennesker som har erfart at majoritetskirken opptrådte undertrykkende overfor minoritetene. Likevel er dagen i dag en dag for lykkeønskninger og gode ønsker.  Både for de lutherske kirker såvel som for hele protestantismen.

Ba om tilgivelse

Derfor deltok også Baptistsamfunnets generalsekretær Terje Aadne i reformasjonsmarkeringen i Trondheim, hvor det var lagt vekt på en økumenisk markering av dagen.

Illustrasjonsfoto fra Nidarosdomen. Foto: Tormod Kjensjord/Olavsfestdagene

Se gudstjenesten fra Nidarosdomen 31. oktober 2017

Relaterte lenker

Les også

Tror vi går inn i en ny misjonstid

MISJON FORTSATT AKTUELT: (f.v.) Anne-May Grasaas, Knut Hallen, Anne Mari Schiager Topland og Tore Laugerud var enige om at misjon slettes ikke har gått ut på dato under panelsamtalen arrangert av Storsalen, Kraftverket og Areopagos. FOTO: Ingunn Marie Ruud, KPK
Les mer

Veien fra Luther i Wittenberg til baptistene i Amsterdam

Det jubileres i år. 31 oktober 1517 slo Luther opp 95 «teser» på kirkedøren i Wittenberg. Det ble starten på en reformasjon, som gikk gjennom flere akter og forandret Europa.
Les mer

Feiret økumenikken

Både Per J. Midteide og Billy Taranger hadde som generalsekretærer sentrale oppgaver i tilknytning til Norges kristne råd, og deltok i 25-årsjubileet.
Les mer
1 - 3 av 9

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone