Markerte reformasjonen
Markerte reformasjonen
31 oktober 2017
31. oktober var det 500 år siden Luther slo opp sine 95 teser mot avlatshandel på kirkedøren i Wittenberg. Det ble starten på en ny tid.

Av Roger Dahl

Selv om baptistene aldri har sett på reformasjonen som starten på sin virksomhet, er det slik at omveltningene som skjedde i det kristne liv i reformasjonen ga grobunn også for framveksten av baptismen.

Les om veien fra Wittenberg til den første baptistmenighet

Den første døperbevegelsen opplevde forfølgelse og undertrykkelse fra alle hold, også fra Luther og hans meningsfeller. fremdeles  lever det mennesker som har erfart at majoritetskirken opptrådte undertrykkende overfor minoritetene. Likevel er dagen i dag en dag for lykkeønskninger og gode ønsker.  Både for de lutherske kirker såvel som for hele protestantismen.

Ba om tilgivelse

Derfor deltok også Baptistsamfunnets generalsekretær Terje Aadne i reformasjonsmarkeringen i Trondheim, hvor det var lagt vekt på en økumenisk markering av dagen.

Illustrasjonsfoto fra Nidarosdomen. Foto: Tormod Kjensjord/Olavsfestdagene

Se gudstjenesten fra Nidarosdomen 31. oktober 2017

Relaterte lenker

Les også

Frykter kort levetid for ny tros- og livssynslov

Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd er generelt tilfreds med den nye tros- og livssynsloven, men frykter omkamp uten tverrpolitisk enighet. Foto: Stein Gudvangen, KPK.
Les mer

Mange gjennomslag i trossamfunnsloven

Spesialrådgiver Dag Nygård i Norges kristne råd var tilstede i Stortinget da ny trossamfunnslov ble behandlet 14. april. Les rådets kommentarer.
Les mer

I morgen stemmer vi i

Fra balkonger, fra vinduer, fra kjøkkenbordet, fra gårdsplasser skal det runge. 1. påskedag kl. 12 holder norske kirker og menigheter felles allsang av Deg være ære
Les mer
1 - 3 av 18
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone