Feirer gudstjeneste på "hakha" i Bærum
Feirer gudstjeneste på "hakha" i Bærum
24 oktober 2017
Startet som fellesskap, i dag er Norway Chin Mission Church en av de største chinmenighetene i Norge.

Av Rosie Darkhua

Norway Chin Mission Church (NCMC) er en av de største chinmenighetene i Norge. Den startet som et felleskap for chinfolk i Oslo-området, men i 2007 ble den stiftet som egen menighet med litt over hundre juridiske medlemmer. Menigheten har i dag 193 medlemmer, hvorav de fleste er aktive.

Gudstjenesten holdes på skolesenteret på Stabekk hver søndag fra kl.13:00 med «Hakha» som hovedspråk. I forhold til gudstjenestene i andre norske baptistmenigheter er den ganske strukturert, formell og varer i 2-3 timer. Når det kommer til medlemmer kan man finne folk i alle aldersgrupper.

I starten av gudstjenesten sitter barna sammen med voksne under felles lovsang. Deretter er det alltid en liten bønn for barna før de går opp til søndagsskolen. Siden det er mange barn i forskjellig aldersgrupper, er de delt inn i 3 hovedgrupper: Kindergarden, Primary og Junior.

Etter gudstjeneste er det alltid kirkekaffe. Da er familier delt inn i grupper for hver uke og de bestemmer hva de vil servere. Det er alltid like koselig.

Les også

Ber norske kristne være mer kritiske til egen kultur

– Kristne som går i menigheter der folk stort sett ligner dem selv bør være mer ukomfortable med det, sier Gabriel Stephen.
Les mer

Finnes det migrantmenigheter?

Unge mennesker med migrantforeldre kjenner seg ikke igjen i begrepet.
Les mer

– Nasjonene er i byene

Misjonens framtid er i byene og kirkene må lære å tilpasse seg storbyens mangfold, mener den amerikanske teologen og pastoren Ray Bakke.
Les mer
1 - 3 av 49
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone