Menighetsjubileene i kø
Menighetsjubileene i kø
10 oktober 2017
Aune Baptistmenighet feiret 130-årsjubileum med besøk fra nabomenighetene søndag 24. september.

Av Roger Dahl

Menighetsjubileene i kø

Aune menighet markerte sitt 130-årsjubileum med felles sang og musikkmøte på bedehuset Betania (som er 160 år). Det ble en minneverdig samling hvor Aase Johanne Aune talte, Frank Einar Hansen sang solo og spilte orgel, og Bård Jørgen Kollbotn ledet. Menigheten hadde invitert ungdomskoret fra Harstad Baptistmenighet/Medkila kirke til å synge. Det var omlag 80 personer på gudstjeneste og kirkekaffe.

Kvæfjord Baptistmenighet feiret 130-årsjubileum søndag 3. september. I tillegg til stort festmøte der Arild Brun Svendsen deltok med forkynnelse, og levendegjorde bibelfortellingene, var det et arrangement på gården der menighetens første forstander, Per Fredrik, bodde ute på Kveøy.

Arendal Baptistmenighet feiret 150-årsjubileum lørdag 2. september med åpen dag og fest søndag 10. september. Helgen etter feiret Baptistkirken Oppdal at det er gått 130 år siden baptistmenigheten ble stiftet. Jubileet ble feiret sammen med Oppdal kristne senter, som også har sin opprinnelse i baptistmenigheten.  Første oktober slo Bø Baptistmenighet på stortromma med feiring av 100-årsmarkering.

14.-15. oktober feirer Sortland at det har gått 10 år etter revitaliseringen av menigheten, neste er år det 30 år siden menigheten ble stiftet. Terje Aadne og Peter Ngaidam besøker menigheten i forbindelse med 10-årsmarkeringen.  På Sommarøy feirer en 125-årsjubileum samme helgen med besøk av hovedstyreleder Magnar Mæland. Risør Baptistmenighet feirer 150-årsjubileum 22. oktober med besøk av generalsekretær Terje Aadne. Tidligere i år har også menigheten på Stokkøya feiret 75-årsjubileum.

Dessuten er det et aldri så lite jubileum for Baptistsamfunnet, for det har gått 20 år siden Nordkapp Baptistmenighet og Sola kristne fellesskap ble tatt opp som medlemsmenigheter i kirkesamfunnet. Menighetene var den første av en lang rekke med nye menigheter som er tatt opp. Og hele 41 av 101 menigheter har vært medlem i Baptistsamfunnet mindre enn 20 år. De tre siste ble tatt opp i sommer.

Les også

Om baptistene på TV

På NRKs nettside ligger mye av arkivet tilgjengelig for alle. Også to programmer, fra 1962 og 1980, som presenterer baptistene i Norge.
Les mer

Et blikk på norsk antisemittisme

Antisemittisme og antijudaisme har en forhistorie, som er en viktig grunn til at den nazi-tyske okkupasjon kunne gjennomføre sitt Holocaust på norsk jord – uten å bli stoppet av norsk politi eller de norske trossamfunn.
Les mer

Det var en gang

Karrige forhold, men stor leirglede på leir i tidligere tider.
Les mer
1 - 3 av 74
1 2 3 4 5 ... 25 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone