Menighetsjubileene i kø
Menighetsjubileene i kø
10 oktober 2017
Aune Baptistmenighet feiret 130-årsjubileum med besøk fra nabomenighetene søndag 24. september.

Av Roger Dahl

Menighetsjubileene i kø

Aune menighet markerte sitt 130-årsjubileum med felles sang og musikkmøte på bedehuset Betania (som er 160 år). Det ble en minneverdig samling hvor Aase Johanne Aune talte, Frank Einar Hansen sang solo og spilte orgel, og Bård Jørgen Kollbotn ledet. Menigheten hadde invitert ungdomskoret fra Harstad Baptistmenighet/Medkila kirke til å synge. Det var omlag 80 personer på gudstjeneste og kirkekaffe.

Kvæfjord Baptistmenighet feiret 130-årsjubileum søndag 3. september. I tillegg til stort festmøte der Arild Brun Svendsen deltok med forkynnelse, og levendegjorde bibelfortellingene, var det et arrangement på gården der menighetens første forstander, Per Fredrik, bodde ute på Kveøy.

Arendal Baptistmenighet feiret 150-årsjubileum lørdag 2. september med åpen dag og fest søndag 10. september. Helgen etter feiret Baptistkirken Oppdal at det er gått 130 år siden baptistmenigheten ble stiftet. Jubileet ble feiret sammen med Oppdal kristne senter, som også har sin opprinnelse i baptistmenigheten.  Første oktober slo Bø Baptistmenighet på stortromma med feiring av 100-årsmarkering.

14.-15. oktober feirer Sortland at det har gått 10 år etter revitaliseringen av menigheten, neste er år det 30 år siden menigheten ble stiftet. Terje Aadne og Peter Ngaidam besøker menigheten i forbindelse med 10-årsmarkeringen.  På Sommarøy feirer en 125-årsjubileum samme helgen med besøk av hovedstyreleder Magnar Mæland. Risør Baptistmenighet feirer 150-årsjubileum 22. oktober med besøk av generalsekretær Terje Aadne. Tidligere i år har også menigheten på Stokkøya feiret 75-årsjubileum.

Dessuten er det et aldri så lite jubileum for Baptistsamfunnet, for det har gått 20 år siden Nordkapp Baptistmenighet og Sola kristne fellesskap ble tatt opp som medlemsmenigheter i kirkesamfunnet. Menighetene var den første av en lang rekke med nye menigheter som er tatt opp. Og hele 41 av 101 menigheter har vært medlem i Baptistsamfunnet mindre enn 20 år. De tre siste ble tatt opp i sommer.

Les også

Søndagsskolen på Andenes – En av Norges største?

- Å se tilbake på barndomsminnene gir en god følelse, og jo mer jeg tenker på denne tiden, jo gladere blir jeg for at søndagsskolen var en så viktig del av mitt liv, skriver Frank Einar Hansen om en av norges største søndagsskoler.
Les mer

Vaktskifte i Oppdal

Etter nesten 35 år som menighetsleder har Odd Erling Uv avsluttet tjenesten som forstander. Søndag 27. januar ble han og kona Elsa takket av menigheten.
Les mer

139 år med bladutgivelse er historie

Vi ser tilbake og deler noen få glimt fra alle årene Banneret var "limet" som bindet baptistene sammen.
Les mer
1 - 3 av 85
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.13105  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone