Baptistkirka tas vare på
Baptistkirka tas vare på
29 august 2017
Flere år etter at den gamle baptistkirka på Eidsvoll ble solgt til et selskap som ville bygge nye boliger ser det ut til at bygget blir tatt vare på på en god måte.

Av Roger Dahl

Baptistkirka tas vare på

I følge Ullensaker Blad  (faksimile) har selskapet Sundgaten 10B, som ble opprettet for å utvikle eiendommen, nå blitt solgt til nye eiere da opprinnelige planer for eiendommen ikke lot seg gjennomføre.

Baptistkirka, som ble bygget som bedehus allerede i 1890 årene, opprinnelig lå det på en tomt nedstrøms tettstedet Sundet, ble senere flyttet opp til Sundetoppen, og på 1930-tallet kjøpt opp av Oslo 1. Baptistmenighet, som lokale for menghetsplantingen på Eidsvoll. I 1944 ble dagens baptistmenighet på Eidsvoll stiftet, og kirka var menighetens kirkebygg i mer enn 60 år etter menighetsstiftelsen.

De nye eierne av bygget har satt i gang med oppussing, blant annet tilbakeføres bygget utvendig til opprinnelig utsende med flotte tømmervegger. Eierne ser for seg muligheter for serveringslokaler og et atelie, og i artikkelen i Ullesaker Blad utfordres bygdefolket til å gi innspill til bruken.

Baptistkirka tas vare på

Før eiendomsselskapet som ønsket eiendomsutvikling landet endelig på at en ikke kunne bygge ut eiendommen forsøkte en å gi bort bygget, som har god tømmerkasse, om den ble fjernet fra tomten. Et forsøk på å flytte kirkebygget til bygdetunet med kommunal finansiering strandet, da det ble for dyrt for kommunen.

Nå blir det i stedet ny virksomhet i kirkebygget, som blir stående på den idylliske tomten rett ved Vorma overfor Sundet i Eidsvoll.

Eidsvoll Baptistmenighet flyttet etter salget inn på bedehuseiendommen Sundhøi,som de senere har kjøpt og satt i stand til menihetens virksomhet.

 

Relaterte lenker

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 67
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone