Den yngste generalsekretæren noensinne
Den yngste generalsekretæren noensinne
11 juli 2017
Elijah Brown (36) fra USA blir den yngste generalsekretæren i Baptistenes Verdensallianse – BWA – når han tiltrer stillingen 1. januar 2018

Fra skienbaptist.no

Brown ble enstemmig valgt til denne viktige tjenesten under konsilmøtet til BWA i Bangkok. Han er i dag leder for menneskerettighets- og religionsfrihetsorganisasjonen 21st Century Wilberforce Initiative i Washington DC. Tidligere har han undervist i missiologi ved et universitet i Texas. Han er gift med Amy, og de har tre barn i alderen fire til ett år.

Den yngste generalsekretæren noensinne

- Dette er et meget spennende og framtidsrettet valg. Samtidig er det et viktig generasjonsskifte i vår verdensvide baptistkirke, som har en stor og voksende gruppe ungdom og unge voksne i våre kirker. Elijah Brown har denne rette kompetanse for vår tid og er en person du setter pris på, sier Jan Sæthre som har sittet i gruppen som har intervjuet kandidatene og innstilt til ny generalsekretær i BWA.

Sæthre kjenner Brown godt, siden de har arbeidet sammen i kommisjonene for menneskerettigheter og religionsfrihet i BWA siden 2010.

Les også

Se internasjonal pinsegudstjeneste

I pinsen 2020 marker baptister over hele verden samhold, i lovprisning, fellesskap og økonomisk støtte til koronarammede
Les mer

Godt kvalifisert til nye oppgaver

Amerikaneren Elijah Brown, fra delstaten Texas, som i sommer ble valgt som ny generalsekretær for Baptist World Alliance (BWA) har solid bakgrunn for sine nye utfordringer. Brown tar over fra årsskiftet.
Les mer

Takket for innsatsen

Neville Callam ble i sommer takket for de ti årene han har tjent som generalsekretær i Baptist World Alliance. Han avslutter tjenesten ved årsskiftet.
Les mer
1 - 3 av 9

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone