Godt kvalifisert til nye oppgaver
Godt kvalifisert til nye oppgaver
9 august 2017
Amerikaneren Elijah Brown, fra delstaten Texas, som i sommer ble valgt som ny generalsekretær for Baptist World Alliance (BWA) har solid bakgrunn for sine nye utfordringer. Brown tar over fra årsskiftet.

På bildet er Brown flankert av generalsekretær Tony Peck i European Baptist Federation og Jan Sæthre, visepresident i BWA og norsk delegat til BWAs General Council.

Neville Callam, fra Jamaica, går av i desember etter mer enn 10 års tjeneste. Brown ble formelt godkjent av BWA Executive Committee i Bangkok, Thailand, tirsdag 4. juli, og valgt på General Council fredag 7. juli.

Brown, 36 år, har det siste tiåret vært involvert på en rekke områder innen BWA. Det begynte i 2007 da han på globalt nivå ble utvalgt som en av 35 kommende ledere i BWA. Han er for tiden BWAs regionale sekretær for Nord-Amerika og generalsekretær for North American Baptist Fellowship.

Brown er medlem av BWA General Council, vedtektskomiteen, valgkomiteen, kongressutvalget og kommisjonen for misjon, evangelisering og rettferdighet. Han er nestleder for BWA-kommisjonen for religiøs frihet og er medlem av kommisjonen for teologisk utdanning.

Brown er leder av 21st Century Wilberforce Initiative, en kristen menneskerettighetsorganisasjon med kontorer i Falls Church, Virginia, i USA. Før det var han professor i religion ved East Texas Baptist University, hvor han var grunnlegger av universitetets Freedom Center.

Han har en bachelorgrad fra University of Mary Hardin-Baylor i Texas med påbygging i både religion og historie, toppet med en Ph.D. fra University of Edinburgh i Skottland. Browns spesialitet er på menneskerettigheter og religionsfrihet. Hans avhandling fokuserte på problemer knyttet til verdens kristendom, inkludert misjon, evangelisering og kirkevekst, fredsbygging og konfliktløsning, samt samspillet mellom religion og politikk. Han bidro til å starte 21st Century Wilberforce Initiative
 
Han har utført forskning på, ledet trening i og utført menneskerettighetsarbeid i Sør-Sudan, Nigeria, Eritrea, Irak, Nepal og andre land. Han har rapportert til FN, den amerikanske stat, den amerikanske kommisjonen for internasjonal religiøs frihet og flere stiftelser og grupper.

Brown er gift med Amy og er far til Hudson, Sahara og Keziah.

Les også

Se internasjonal pinsegudstjeneste

I pinsen 2020 marker baptister over hele verden samhold, i lovprisning, fellesskap og økonomisk støtte til koronarammede
Les mer

Takket for innsatsen

Neville Callam ble i sommer takket for de ti årene han har tjent som generalsekretær i Baptist World Alliance. Han avslutter tjenesten ved årsskiftet.
Les mer

Den yngste generalsekretæren noensinne

Elijah Brown (36) fra USA blir den yngste generalsekretæren i Baptistenes Verdensallianse – BWA – når han tiltrer stillingen 1. januar 2018
Les mer
1 - 3 av 11

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone