Kirkevergen ble baptist
Kirkevergen ble baptist
11 juni 2017
28 år som kirkeverge – nå nytt styremedlem i baptistenes distriktsstyre i Nord-Norge.

Av Frank Einar Hansen, Distriktsnytt
 
Hun har jobbet som kirkeverge for Den norske kirke i 28 år, noen av disse på Andenes, og kan se tilbake på en variert yrkeserfaring.

Fiskeindustri, gartner i produksjon, servitør og reindriftsutøver for å nevne noe. Hun har sin faglige utdanning fra blant annet Gartnerskoles anleggslinje, Menighetshøyskolen i Stavanger, eksamener i ledelse, teologi og økonomi fra Høgskolen i Stavanger og Volda. Fra Kirkelig utdanningssenter i Nord har hun kirkehistorie.
 
AFP-pensjonisten Birgit Karlsen Eira er født i Meløy, men har bodd i alle de tre nordligste fylkene, og kjenner Nord Norge godt. Som 64-åring må hun kunne betegnes som en aktiv pensjonist, som også har “tjenestegjort” på Rivermont-kjøkkenet. I årets distriktsstevne på Andenes bidro hun sterkt  til at stevnegjestene fikk mat og drikke.
 
I 2016 ble hun døpt og tillagt Andenes baptistmenighet. Utover menighetsarbeidet er hun med i det frivillige arbeid med nye Andøyfolk – som kommer fra flere av verdens krigsområder.
 
Birgit er også politisk engasjert i Arbeiderpartiet, Fagforbundet og Fylkestinget i Nordland. I tillegg blir det også tid til Andøya Lotteforening. Noe av den øvrige fritiden bruker hun på bøker – mest historie – men liker også å sy gardiner og Duodji ( samisk husflid)
 
Med dette håper vi at baptist.no lesere er blitt litt bedre kjent med Birgit
 
Hun har også sagt ja til å bli styremedlem i distriktsstyret for de nordnorske baptistene, og valget var enstemmig. Lykke til med nye oppgaver, Birgit

Les også

Høstnummeret i trykken

Den tredje utgaven av Distriktsnytt i 2023 er nå i trykken. Gled deg over mange positive nyheter og inspirerende lesning fra vår nordligste landsdel.
Les mer

Rundet 100 år med stil

Gunvor Jacobsen fra Andenes rundet 100 år med todagers feiring 10. og 11. november.
Les mer

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer
1 - 3 av 133
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone