Kirkevergen ble baptist
Kirkevergen ble baptist
11 juni 2017
28 år som kirkeverge – nå nytt styremedlem i baptistenes distriktsstyre i Nord-Norge.

Av Frank Einar Hansen, Distriktsnytt
 
Hun har jobbet som kirkeverge for Den norske kirke i 28 år, noen av disse på Andenes, og kan se tilbake på en variert yrkeserfaring.

Fiskeindustri, gartner i produksjon, servitør og reindriftsutøver for å nevne noe. Hun har sin faglige utdanning fra blant annet Gartnerskoles anleggslinje, Menighetshøyskolen i Stavanger, eksamener i ledelse, teologi og økonomi fra Høgskolen i Stavanger og Volda. Fra Kirkelig utdanningssenter i Nord har hun kirkehistorie.
 
AFP-pensjonisten Birgit Karlsen Eira er født i Meløy, men har bodd i alle de tre nordligste fylkene, og kjenner Nord Norge godt. Som 64-åring må hun kunne betegnes som en aktiv pensjonist, som også har “tjenestegjort” på Rivermont-kjøkkenet. I årets distriktsstevne på Andenes bidro hun sterkt  til at stevnegjestene fikk mat og drikke.
 
I 2016 ble hun døpt og tillagt Andenes baptistmenighet. Utover menighetsarbeidet er hun med i det frivillige arbeid med nye Andøyfolk – som kommer fra flere av verdens krigsområder.
 
Birgit er også politisk engasjert i Arbeiderpartiet, Fagforbundet og Fylkestinget i Nordland. I tillegg blir det også tid til Andøya Lotteforening. Noe av den øvrige fritiden bruker hun på bøker – mest historie – men liker også å sy gardiner og Duodji ( samisk husflid)
 
Med dette håper vi at baptist.no lesere er blitt litt bedre kjent med Birgit
 
Hun har også sagt ja til å bli styremedlem i distriktsstyret for de nordnorske baptistene, og valget var enstemmig. Lykke til med nye oppgaver, Birgit

Les også

Distriktsnytt i posten

Baptistmenigheten i Ballangen har gitt femhundretusen kroner til Rivermont Ungdomssenter. Dette er en storslått gave, og har vært mulig å realisere etter at menigheten solgte baptistkirken i Narvik. Du kan lese mer om denne gaven og andre nyheter i Distriktsnytt, som er på vei til abonnentene.
Les bladet

Spennende pastorutfordring i ishavsbyen

Tar du utfordringen? Hva med en tjeneste i baptistmenighetene på Sommarøy og i Tromsø?
Les mer

Tverrkirkelig familieleir

Hva får du hvis du blander baptister, katolikker, NLM-ere, frelsesoffiserer, pinsevenner, normisjonærer, misjonsforbundere og lutheranere? Da får du alle tiders Familieleir på Rivermont.
Les mer
1 - 3 av 105
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.13105  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone