Kirkevergen ble baptist
Kirkevergen ble baptist
11 juni 2017
28 år som kirkeverge – nå nytt styremedlem i baptistenes distriktsstyre i Nord-Norge.

Av Frank Einar Hansen, Distriktsnytt
 
Hun har jobbet som kirkeverge for Den norske kirke i 28 år, noen av disse på Andenes, og kan se tilbake på en variert yrkeserfaring.

Fiskeindustri, gartner i produksjon, servitør og reindriftsutøver for å nevne noe. Hun har sin faglige utdanning fra blant annet Gartnerskoles anleggslinje, Menighetshøyskolen i Stavanger, eksamener i ledelse, teologi og økonomi fra Høgskolen i Stavanger og Volda. Fra Kirkelig utdanningssenter i Nord har hun kirkehistorie.
 
AFP-pensjonisten Birgit Karlsen Eira er født i Meløy, men har bodd i alle de tre nordligste fylkene, og kjenner Nord Norge godt. Som 64-åring må hun kunne betegnes som en aktiv pensjonist, som også har “tjenestegjort” på Rivermont-kjøkkenet. I årets distriktsstevne på Andenes bidro hun sterkt  til at stevnegjestene fikk mat og drikke.
 
I 2016 ble hun døpt og tillagt Andenes baptistmenighet. Utover menighetsarbeidet er hun med i det frivillige arbeid med nye Andøyfolk – som kommer fra flere av verdens krigsområder.
 
Birgit er også politisk engasjert i Arbeiderpartiet, Fagforbundet og Fylkestinget i Nordland. I tillegg blir det også tid til Andøya Lotteforening. Noe av den øvrige fritiden bruker hun på bøker – mest historie – men liker også å sy gardiner og Duodji ( samisk husflid)
 
Med dette håper vi at baptist.no lesere er blitt litt bedre kjent med Birgit
 
Hun har også sagt ja til å bli styremedlem i distriktsstyret for de nordnorske baptistene, og valget var enstemmig. Lykke til med nye oppgaver, Birgit

Les også

Innvielse av ny spisesal på Rivermont

I Distriktsnytt 2/2020 kan du lese siste nytt fra baptistene i Nord-Norge. 14.-16. august blir det distriktsstevne med innvielse av ny spisesal på leirstedet.
Les mer

Klart til bruk ...

Så snart situasjonen rundt korona-pandemien tillater det er Rivermont Ungdomssenter klar til bruk. Byggekomiteen møttes med betryggende korona-avstand.
Les mer

Digitale gudstjenester 3. mai

På den fjerde søndagen i påsketiden inviteres det igjen til digitale gudstjenester og samlinger i Medkila kirke og en lang rekke andre av kirkesamfunnets menigheter.
Les mer
1 - 3 av 116
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone