MG festival Nord
MG festival Nord
12 juni 2017
MG festivalen står for multikulturell generasjon og ble for første gang arrangert i Nord-Norge under Distriktsstevnet i Andenes.

Av Mette Marie Hebnes

Jeg var privilegert og fikk være med den flotte flerkulturelt gjengen med 38 ungdommer som møttes i naturskjønne omgivelser på Andenes. Komisk nok ble festivaldeltakerne plassert i det tidligere DNB bankbygget rett over gata for baptistkirken i Andenes. Nok en gang var det DNB i bygget, men denne gangen stod bokstavene for noe annet!

Mer stoff fra Distriktsstevnet finner du i Distriktsnytt

Tema for MG festivalen var «Nærmere». Målet var å komme nærmere Gud, nærmere hverandre og nærmere foreldregenerasjonen uten å «for.nærme». Gabriel og Elin Stephens delte sine tverrkulturelle erfaringer med å leve sammen fra to forskjellige kulturer. Vi fikk høre troshistorien til en flyktning fra Syria og flere av deltakere på festivalen. Tid til spørsmål og svar på aktuelle tema ble prioritert, og vi var innom etiske spørsmål om homofili og sex før ekteskapet. Lørdagskvelden hadde vi en flerkulturell festkveld med både syrisk og norsk folkedans på tapetet.

Harstad baptistmenighet hadde for anledningen satt sammen et nytt lovsangsteam med band som spilte i alle møtene. De gjorde en kjempeinnsats! Yngste forsanger var bare ti år!

Det ble også tid til utflukter i nærområdet, både opp i landemerket for Andenes, dets store Fyrtårnet, og tur til Bleik med sin fantastiske strand, pølsegrilling og fotball i idrettshallen. Noen valgte en fjelltur i stedet for fotball og fikk se Andenes i fugleperspektiv.

Festivalen hadde en god blanding av undervisning, grupper, aktiviteter og utflukter, fellesmøter med distriktstevnet og tid for spørsmål og svar. Gjengangstonen var at ungdommen ønsket flere leire der en kan dele tro, bygge relasjoner og komme nærmere både Gud og hverandre.

Alle fotos: Espen Thilesen

Les også

Høstnummeret i trykken

Den tredje utgaven av Distriktsnytt i 2023 er nå i trykken. Gled deg over mange positive nyheter og inspirerende lesning fra vår nordligste landsdel.
Les mer

Rundet 100 år med stil

Gunvor Jacobsen fra Andenes rundet 100 år med todagers feiring 10. og 11. november.
Les mer

Menighet besøker menighet

Pinsehelga dro Harstad baptistmenighet på menighetstur, denne gang var det Andenes baptistmenighet som ble besøkt. Over 40 stk fra Harstad tok turen til Andenes 1. pinsedag i et ikke alt for godt sommervær ble det allikevel en flott tur.
Les mer
1 - 3 av 133
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone