Bærekraftig bistandsprosjekt
Bærekraftig bistandsprosjekt
19 mai 2017
Lydiaprosjektet i Mizoram som Chinmenighetene i Norge og Det Norske Baptistsamfunn var med å starte, er siden nyttår selvfinansiert av våre tre baptistpartnere i Mizoram, India.

Av Mette Marie Hebnes

Lydiaprosjektet fortsetter – uten støtte fra Norge.

Vi er takknemlig til Gud for at mange Chin IDPs og fattige familier er blitt hjulpet i løpet av de årene prosjektet har gått. Og det mest gledelige er at prosjektet nå fortsetter uten vår støtte, og faktisk har vokst videre!

Ved den planlagte avslutningen av Lydia prosjektet etter fem år var det 101 grupper med til sammen 1026 medlemmer. Etter det har noen grupper blitt lagt ned, men enda flere nye grupper er blitt etablert, så per i dag er det 133 grupper med 1174 medlemmer og fem ansatte!

Lydiaprosjektet var finansiert gjennom NORAD støtte fram til 2014, men denne ble fjernet etter at ca åtte tusen kroner ble brukt til andre formål enn Lydiaprosjektet og NORAD har nulltoleranse for korrupsjon. Likevel klarte prosjektet å overleve og vokse videre, og har klart å føre arbeidet videre. Over 1000 familier har fått hjelp, og dette tallet vil fortsette å stige i årene som kommer.

Lydiaprosjektet har bidratt til at kvinner har lært ulike måter de kan tjene egne penger på med blant annet blomsterdyrking og dekorering, produksjon av såpe, griseoppdrett, kyllingoppdrett, sying, butikker, brukthandel og mye mer. Gruppene har skapt støtte og fellesskap for kvinner, bidratt til sparing og gitt kompetanse i budsjettering og regnskapsføring. Kvinnegruppene har også bidratt med sin godhet i samfunnet med blant annet rydding av søppel, hyggelige program for barna og helsetjenester for barn og kvinner, samt bibelundervisning og åndelig fellesskap. Og ikke minst har Lydiaprosjektet bidratt til at mange nå har fått mulighet til å få lån i vanlige banker.

Vi takker alle baptister i Norge, og særlig i Chinmenighetene, som har bidratt til å gjøre dette mulig! Vår bønn er at arbeidet skal fortsette å bære frukt i mange år framover og også inn i evigheten!

Les også

Misjonsnytt

I siste utgave av Misjonsnytt får vi høre mer om kirkelivet i Bas Uele i Kongo, et arbeid norske baptister har støttet opp om i over 100 år.
Les mer

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer

Årets julegave - Lederutvikling i Kongo

CBCN trenger dyktige ledere til sitt enorme arbeid i Nord-Kongo. Årets julegave går til lederutvikling hos vår samarbeidspartner CBCN.
Les mer
1 - 3 av 105
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone