Forbønn for Kongo
Forbønn for Kongo
16 mai 2017
Våre venner i Kongo trenger forbønn i forbindelse med utbruddet av ebolaviruset i Bas Uele provinsen.

Av Roger Dahl

Verdens Helseorganisasjon (WHO) erklærte for noen dager siden Ebolaepidemi nordøst i Kongo, vi har fulgt med på utviklingen og vært bekymret for den. Vi fått meldinger fra vår samarbeidskirke i Kongo at minst en er død på grunn av Ebola i Likati, som ligger midt i Bas Uele, der vår samarbeidskirke holder til, og også driver et stort helsearbeid.

Vi vil som kirkesamfunn oppfordre alle om å være med i forbønn for Kongo, for dem som arbeider i helsearbeidet og folk forøvrig i denne situasjonen. Vi kan spesielt be om at epidemien ikke tar av, men heller dør stille ut, og at vår samarbeidskirke kan være med å påvirke denne utviklingen på en positiv måte.

Aftenposten skrev for to dager sider at det i følge WHO nå er  registrert elleve mistenkte tilfeller, inkludert tre rapporterte dødsfall i Likati i Bas-Uele-provinsen. Kun én av de døde testet positivt for ebolaviruset som tidligere har herjet i landet. WHO jobber tett med kongolesiske myndigheter for å sende helsepersonell og beskyttelsesutstyr til det avsidesliggende området, som er vanskelig å ta seg fram til.

Ebolaviruset ble registrert for første gang i Kongo i 1976. Siden har det vært sju utbrudd av ebola i landet, ifølge amerikanske helsemyndigheter. I forbindelse med det store ebolautbruddet oi Vest-Afrika i 2013-15 mistet 49 mennesker livet på grunn av ebola i Kongo.  Siden desember 2013 har over 11.300 personer mistet livet etter å ha blitt smittet av ebola i Vest-Afrika. Etter at det store utbruddet var over i 2015, har det blitt registrert flere sporadiske tilfeller av smitte.

Les også

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer
1 - 3 av 192
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone