Ti år med påskevandring
Ti år med påskevandring
7 april 2017
Menighetene på Ålgård har i ti år formidlet påsken til barn og voksne i hele Gjesdal kommune.

Av Roger Dahl

I baptistkirka blir klasse etter klasse fra skolene i kommunene tatt med fra scene til scene. Torget i Jerusalem, påskemåltidet på øvre sal, Getsemanehagen, Golgatahøyden, gravplassen og til sist, ut på Genesaretsjøen.

Jubileet har ikke gått upåaktet hen i Rogaland. Lokalavisene har skrevet og distriktssendingen til NRK har vært på besøk.

I 2011 var jeg så heldig å få følge en klasse fra tablå til tablå og se hvordan barna tok imot formidlingen. Også i år vil nettstedet preges av denne vandringen gjennom påskedagene. Møtet med stemningen på torget i Jerusalem publiseres tirsdag formiddag i påskeuken. Så følger nye episoder fra dag til dag.

Om du ikke orker å vente kan du lese hele fortellingen i sammenheng i magasinet Baptist.no

Ideen om påskevandring på Ålgård kom etter opplevelse av denne formidlingsform i Skien baptistkirke. Opprinnelig manus stammer fra Sverige og Immanuelskyrkan i Örebro. På Ålgård har dette blitt videreført gjennom 10 år.

Først for baptistkirken alene, etter hvert i samarbeid med de andre menighetene på stedet og nå er dette et skole/kirkeprosjekt der alle 3. og 4. klasser i hele Gjesdal kommune deltar. De siste årene har det vært 12-14 klasser. Påskevandringen gjennomføres annet hvert år, sist i 2017. Amatører og frivillige stiller som skuespiller, 16-20 ved hver gjennomføring.

I 2014 ga Ung baptist ut en bok om påskevandringen som inspirasjon for andre som vil gjennomføre noe tilsvarende. Ella Helland har skrevet denne.  Her er det illustrasjoner, manualer, manus og god hjelp til planlegging. Også for påskevandring i småskala, for alle har ikke like mye ressurser. Boka kjøpes i nettbokhandelen til Ung baptist.

 I forordet skriver Vidar Bergsland, som var pastor på Ålgård i 2014:

 – Å oppleve at barna forsøker å overbevise en nedbrutt disippelflokk om at Jesus virkelig har stått opp igjen, de har sett grava og Jesus var ikke der, «Vi har sett selv med egne øyne». Og så er det elleville hyl når ekte fisk dras opp av vannet. Det er betaling nok for dagevis med arbeid.

Les også

Følg påsken på baptist.no

Det var intense og utfordrende dager i påsken. Bli med på disiplenes opplevelser fra dag til dag gjennom påsken.
Les mer

Areopagos overtar baptistenes Ungkloster-arbeid

Areopagos tar over kommunitetsarbeidet Ungkloster fra Ung Baptist. Leder i Ung Baptist Kjell Einar Mong Granholt (t.v) er fornøyd med at Ungkloster-koordinator Fredrik Krunenes fra nyttår blir kollega med leder for Etter Kristus, Ruth Burch Skree, i Areopagos. Håpet er at enda flere skal få øynene opp for et forpliktende kommunitetsliv preget av trospraksis, rytmer og fellesskap i hverdagen sammen med Gud.
Les mer

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer
1 - 3 av 174
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone