Lev i reformasjonen
Lev i reformasjonen
27 mars 2017
I jubileumsåret for Reformasjonen oppfordret Terje Aadne kirkene til å leve i en vedvarende reformasjon.

Av Roger Dahl

Aadne, som er styreleder i den økumeniske paraplyen Norges kristne råd, poengterte i sin tale til årets rådsmøte viktigheten av ikke bare å feire reformasjonsjubileet, men at vi som kristne lever vår liv i reformasjon fra dag til dag.

Terje Aadne utfordret også til å være en profetisk røst ved å stille spørsmålet "Tør vi å være en profetisk røst?". Aadne understreket at vi må være kirker som våger å ta stilling i aktuelle saker og nevnte selv aken der en kvinne fra Iran, som med en dom fra hjemlandet på grunn av kristen tro, nylig ble sendt hjem. 

Fra Norges kristne råds side løftes både klimasaken, menneskerettigheter, fredsarbeid og rettferdighetsfokus fram som aktuelle saksområder. 

Rådsmøtet i Norges kristne råd er samlet i Oslo 27. Og 28. april.

Relaterte dokumenter

Les også

Generalsekretær i ti år

«Det sterkeste inntrykket er takknemligheten til alle de som utrettelig i store og mindre menigheter rundt i landet gir av livene sine for at mennesker skal ha et menighetsfellesskap og få møte Kristus i lokalsamfunnet.
Les mer

Takk og innsettelse

I landsmøtets samling søndag formiddag ble skiftet av generalsekretær markert med takk til Terje Aadne og innsettelse av Bjørn Bjørnø. Se gjerne opptak av gudstjenesten i artikkelen.
Les mer

En global uke blir til

Når prosjektleder i Norges Kristne Råd, Elin Finnseth Sæverås, planlegger Global uke, blir hun motivert av å tenke på alt som er mulig å få til når kirker og organisasjoner og lokale ildsjeler i fellesskap gyver løs på aktuelle utfordringer.
Les mer
1 - 3 av 63
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone