Fra papir til digitalt
Fra papir til digitalt
15 februar 2017
Nye plattformer for kommunikasjon er det informasjonsarbeidet handler om i møte med mediehverdagen.

Av Roger Dahl

Hovedstyret bestemte 11. februar at digitale kanaler skal prioriteres i informasjonsarbeidet framover. Det betyr at magasinet Baptist.no gradvis vil bli redusert i omfang.

Det er 20 år siden jeg begynte å arbeide i Baptistsamfunnet. Da kom fremdeles Banneret med 24 aviser i året. Den første utgaven av nettstedet baptist.no var et år gammel, omtrent all informasjon som ble sendt til menighetene gikk i konvolutt med frimerke på. Jeg husker fremdeles vi fikk tilsendt et e-postvedlegg som det tok to timer å last ned, i mellomtiden var datamaskinen låst for annen bruk.

Da hadde vi allerede gitt ut Banneret i 117 år allerede. I lange perioder kom det hver eneste uke. Utviklingen hadde gått fra blysats via offset, til vi rundt 1990 satte bladet på de første datamaskinene. Fremdeles kommer magasinet Baptist.no ut fire ganger i året i tillegg til de digitale plattformene.

Forandringens tid

Det har vært en hverdag i konstant forandring å jobbe med informasjon disse årene. Vi lanserte femte utgave av nettsidene i 2016. Andre utgave av intranett er på plass, vi har etablert nyhetsbrev, har en tydelig plass på Facebook, og jobber med nye kanaler for å være enda mer tilgjengelig.

Omtrent hele befolkningen er på Internett, og illustrasjonen som viser noe av dagens plattformer for vår kommunikasjon er tatt med telefonen, som er så mye mer enn bare en telefon.

Ressursbruk

Som en kombinasjon av økte kostnader ved utgivelse av magasinet, blant annet betydelig økning i portoen, og behov for mere arbeidskapasitet til de nye plattformene, velger styret vårt å skissere at omleggingen, som har gått i mange år, skal fortsette.

I løpet av 2017 vil magasinet derfor bli gradvis redusert i omfang. Vi vil også tynne ut adresselistene slik at vi fra sommeren sender magasinet bare til dem som er villig å betale for å få denne hilsenen i postkassene.

E-utgaven for alle

Men alle vil fortsatt kunne lese på nett, både e-utgave av magasinet og fortløpende gjennom de ulike informasjonskanalene.

Alle som ønsker å få e-utgaven av magasinet i stedet for papirutgaven kan sende en epost til post@baptist.no, så registrerer vi dette i vårt kartotek.

 

Les også

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone