EBF Mission Partnership
EBF Mission Partnership
3 februar 2017
37 menighetsplantere i 20 forskjellige land får støtte gjennom prosjektet «Mission Partnership» som drives av European Baptist Federation (EBF). Baptistene i Norge har ansvar for tre av disse.

Av Lise Kyllingstad

Daniel Trusiewicz har ansvar for oppfølgingen av de ulike menighetsplanterne som er med i «Mission Partnership». 17 baptistsamfunn i Europa, Asia og Amerika bidrar med penger til prosjektet.

På nettsiden www.ebf.org ligger alle rapportene som Daniel har skrevet fra sine besøk hos ulike menighetsplantere, og den siste handler om arbeidet i Moldova.

Moldova er et land med 3,5 millioner innbyggere, og det ligger mellom Romania og Ukraina. Det er et jordbruksland, og den fruktbare jorden i landet er blant de beste i Europa. Til tross for dette er Moldova blant de mest fattige landene i Europa, og ca en million moldovere er spredt i Russland, Vest-Europa og USA.

Baptistene i Moldova har opplevd en dobling av medlemstallet siden landet ble selvstendig i 1991, og de har utallige personer som er engasjert i menighetsplanting. Noen har blitt støttet av EBF tidligere, og fire er med i «Mission Partnership» per i dag.  

I rapporten skriver Daniel blant annet om ekteparet Diana og Genadie som er menighetsplantere i en by i som heter Barder, nær hovedstaden Chisinau. Da de flyttet dit for tre år siden, var folk mistenksomme og ville ikke hilse på dem. Etter hvert har de likevel lykkes i å komme i kontakt med nye mennesker, og de inviterer blant annet ungdommer til sportsaktiviteter som taekwondo, fotball og volleyball. I tillegg til sport, får ungdommene bibelundervisning, og de samtaler om aktuelle temaer. Opplæring av unge ledere er viktig for ekteparet, og de har til nå fire personer som er i stand til å lede bibelstudier.

Menighetsplantere får støtte gjennom «Mission Partnership» i en fem-års periode. Baptistene i Norge har ansvar for menighetsplantere i Estland, Armenia og et land i Midt-Østen.

Kaspars Sterns, som planter menighet i Riga, går ut av prosjektet dette året. Vi er derfor blitt utfordret til å ta ansvar for en ny – og i den forbindelse vil vi gi utfordringen videre til menigheter og enkeltpersoner. De som ønsker å ta imot utfordringen kan ringe oss på telefon 67103560.

Les også

Studietur til Tyrkia

Vi selger noen få restplasser på studieturen for baptistledere til Tyrkia 6.-12. september.
Les mer

Vi må hjelpe

Baptistkirken i Drammen bærer navnet Eben Eser. Det betyr "Hittil har Herren hjulpet". Vi ber om at Herren vil fortsette å hjelpe - og nå spesielt folket i Ukraina
Les mer

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer
1 - 3 av 208
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone