EBF Mission Partnership
EBF Mission Partnership
3 februar 2017
37 menighetsplantere i 20 forskjellige land får støtte gjennom prosjektet «Mission Partnership» som drives av European Baptist Federation (EBF). Baptistene i Norge har ansvar for tre av disse.

Av Lise Kyllingstad

Daniel Trusiewicz har ansvar for oppfølgingen av de ulike menighetsplanterne som er med i «Mission Partnership». 17 baptistsamfunn i Europa, Asia og Amerika bidrar med penger til prosjektet.

På nettsiden www.ebf.org ligger alle rapportene som Daniel har skrevet fra sine besøk hos ulike menighetsplantere, og den siste handler om arbeidet i Moldova.

Moldova er et land med 3,5 millioner innbyggere, og det ligger mellom Romania og Ukraina. Det er et jordbruksland, og den fruktbare jorden i landet er blant de beste i Europa. Til tross for dette er Moldova blant de mest fattige landene i Europa, og ca en million moldovere er spredt i Russland, Vest-Europa og USA.

Baptistene i Moldova har opplevd en dobling av medlemstallet siden landet ble selvstendig i 1991, og de har utallige personer som er engasjert i menighetsplanting. Noen har blitt støttet av EBF tidligere, og fire er med i «Mission Partnership» per i dag.  

I rapporten skriver Daniel blant annet om ekteparet Diana og Genadie som er menighetsplantere i en by i som heter Barder, nær hovedstaden Chisinau. Da de flyttet dit for tre år siden, var folk mistenksomme og ville ikke hilse på dem. Etter hvert har de likevel lykkes i å komme i kontakt med nye mennesker, og de inviterer blant annet ungdommer til sportsaktiviteter som taekwondo, fotball og volleyball. I tillegg til sport, får ungdommene bibelundervisning, og de samtaler om aktuelle temaer. Opplæring av unge ledere er viktig for ekteparet, og de har til nå fire personer som er i stand til å lede bibelstudier.

Menighetsplantere får støtte gjennom «Mission Partnership» i en fem-års periode. Baptistene i Norge har ansvar for menighetsplantere i Estland, Armenia og et land i Midt-Østen.

Kaspars Sterns, som planter menighet i Riga, går ut av prosjektet dette året. Vi er derfor blitt utfordret til å ta ansvar for en ny – og i den forbindelse vil vi gi utfordringen videre til menigheter og enkeltpersoner. De som ønsker å ta imot utfordringen kan ringe oss på telefon 67103560.

Les også

- Gud har vært ved min side hele tiden!

Robert Kumbowo har vært president for vår samarbeidspartner i Kongo, CBCN, i 25 år.
Les mer

Utsetter EBF-konferansen til 2023

På grunn av Covid-19 pandemien har Tony Peck i EBF nå informert om at misjonskonferansen Sent2021 ikke kan gjennomføres, men utsettes til juli 2023.
Les mer

Den lille - hvite konvolutten

Konvolutten var ikke stor nok. Den bulet ut og lignet mer på en pølse på grunn av innholdet!
Les mer
1 - 3 av 195
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone