EBF Mission Partnership
EBF Mission Partnership
3 februar 2017
37 menighetsplantere i 20 forskjellige land får støtte gjennom prosjektet «Mission Partnership» som drives av European Baptist Federation (EBF). Baptistene i Norge har ansvar for tre av disse.

Av Lise Kyllingstad

Daniel Trusiewicz har ansvar for oppfølgingen av de ulike menighetsplanterne som er med i «Mission Partnership». 17 baptistsamfunn i Europa, Asia og Amerika bidrar med penger til prosjektet.

På nettsiden www.ebf.org ligger alle rapportene som Daniel har skrevet fra sine besøk hos ulike menighetsplantere, og den siste handler om arbeidet i Moldova.

Moldova er et land med 3,5 millioner innbyggere, og det ligger mellom Romania og Ukraina. Det er et jordbruksland, og den fruktbare jorden i landet er blant de beste i Europa. Til tross for dette er Moldova blant de mest fattige landene i Europa, og ca en million moldovere er spredt i Russland, Vest-Europa og USA.

Baptistene i Moldova har opplevd en dobling av medlemstallet siden landet ble selvstendig i 1991, og de har utallige personer som er engasjert i menighetsplanting. Noen har blitt støttet av EBF tidligere, og fire er med i «Mission Partnership» per i dag.  

I rapporten skriver Daniel blant annet om ekteparet Diana og Genadie som er menighetsplantere i en by i som heter Barder, nær hovedstaden Chisinau. Da de flyttet dit for tre år siden, var folk mistenksomme og ville ikke hilse på dem. Etter hvert har de likevel lykkes i å komme i kontakt med nye mennesker, og de inviterer blant annet ungdommer til sportsaktiviteter som taekwondo, fotball og volleyball. I tillegg til sport, får ungdommene bibelundervisning, og de samtaler om aktuelle temaer. Opplæring av unge ledere er viktig for ekteparet, og de har til nå fire personer som er i stand til å lede bibelstudier.

Menighetsplantere får støtte gjennom «Mission Partnership» i en fem-års periode. Baptistene i Norge har ansvar for menighetsplantere i Estland, Armenia og et land i Midt-Østen.

Kaspars Sterns, som planter menighet i Riga, går ut av prosjektet dette året. Vi er derfor blitt utfordret til å ta ansvar for en ny – og i den forbindelse vil vi gi utfordringen videre til menigheter og enkeltpersoner. De som ønsker å ta imot utfordringen kan ringe oss på telefon 67103560.

Les også

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer

Årets julegave - Lederutvikling i Kongo

CBCN trenger dyktige ledere til sitt enorme arbeid i Nord-Kongo. Årets julegave går til lederutvikling hos vår samarbeidspartner CBCN.
Les mer

Høyt engasjement for Kongo

Fra juli i år er det samlet inn over en halv million kroner til kirken og arbeidet i Bas Uélé.
Les mer
1 - 3 av 206
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone