Ikkevoldsprisen løfter fram flyktningkrisen
Ikkevoldsprisen løfter fram flyktningkrisen
10 januar 2017
Christoforos Schuff får prisen for sitt sterke engasjement for fred og rettferdighet, blant annet gjennom fokus på flyktningkrisen og arbeidet blant flyktningene på Lesvos i Hellas over flere år.

Av Roger Dahl

Han får prisen, som er et kunstverk malt av Wenche May Vaagsnes og 10.000 kroner i forbindelse med markering av Kingdagen 2017 på Holtekilen folkehøgskole mandag 16. januar klokken 18.00. Medlem i nominasjonskomiteen, professor Bernt Aardal overrekker prisen.

Fader Christoforos Schuff, opprinnelig fra California, er prest, musiker, kunster og småbruker. Han er gift og har tre barn og er bosatt på Greipstad i Songdalen. Han har bodd i Norge siden 2000, men har også oppholdt seg i lengre perioder i Lesvos de siste 15 årene og gjennomførte sin mastergrad ved universitetet i Thessaloniki i tidsrommet 2006 - 2009.

- Jeg er overrasket men beæret over å få denne prisen, samtidig som jeg mener at det er sikkert mange andre, kanskje mindre synlige individer, som også fortjener en slik pris, sier fader Christoforos Schuff og legger til:

- Det viktigste er at vi alle som enkeltmenneske står sammen med andre gode krefter for å fremme fred, rettferdighet, nestekjærlighet og medmenneskelighet på en standhaftig men verdig og fredelig måte.

(Illustrasjonsbildet er tatt på Lesvos av Rachael LeClear)

Tidligere prisvinnere

Les også

Hedret med Ikkevoldsprisen

Elsa-Britt Enger i Bestemødre for fred mottok tirsdag Ikkevoldsprisen under en tilstelning på Oslofjord Folkehøgskole. Den ble overrakt av Jørgen Watne Frydnes som i fjor mottok prisen på vegne av Demokrativerkstedet på Utøya.
Les mer

Ikkevoldsprisen 2024 går til Bestemødre for fred!

Prisen deles ut i forbindelse med markering av Martin Luther King-dagen på Oslofjord Folkehøgskole tirsdag 6. februr kl 14.00.
Les mer

Ikkevoldsprisen til Demokrativerkstedet på Utøya

MINNE,LÆRE, ENGASJERE: Med 22. juli som bakteppe lærer ungdommene på Demokrativerkstedet på Utøya om demokrati og medborgerskap.
Les mer
1 - 3 av 111
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone