Velkomstfest for the Lighthouse, Sandnes
Velkomstfest for the Lighthouse, Sandnes
30 oktober 2016
Søndag 30. oktober ble Sandnes International Church, the Lighthouse med pastor Joeli ønsket velkommen som medlem i Det Norske Baptistsamfunn i en flott festgudstjeneste.

Av Mette Marie Hebnes

Ekteparet Joeli og Elin Baleiwai fikk for noen år siden visjonen om å starte en ny internasjonal menighet i Sandnes. På velkomstgudstjenesten fortlat pastor Joeli hvordan Gud la ned visjonen om en liten plante som vokste opp mens han lå på sykehus og skulle opereres. Tanken og visjonen gav ikke slipp, og ekteparet bestemte seg for å satse. De fortalte barna sine om planen, men at de ikke hadde noe navn på menigheten enda. Litt senere kom dattera deres tilbake med en tegning av et fyrtårn - og slik fikk menigheten navnet the Lighthouse.

I festgudstjenesten fortalte pastor i Ålgård baptistmenighet Magnar Mæland hvilken viktig betydning fyrtårn har hatt for reisende langs kysten i Norge, hvordan lyset fra fyrtårnet hadde stått i over 100 år og ledet folk trygt i havn. Generalsekretær Terje Aadne talte over temaet "Jesus-den store forskjellen" og tok utgangpunkt i Matteus 18.20: "Der hvor to eller tre er samlet, der er jeg midt i blant dere". Han trakk fram hvor viktig fellesskap er. Pastor i Sandnes Baptist menighet, Dag Eivind Noreid, fortlate hvor mye fellesskapet med Lighthouse, som de har invitert inn i kirken sin, har betydd for ham personlig og for menigheten. Han trakk fram forsoningstanken og at vi gjenspeiler himmelen når vi står sammen - så vi kan like godt begynne å øve oss her nede! Leder i Stavanger Baptistmenighet, Gunnar Krunenes, leste fra Salmene "Gud, la det lykkes" og ønsket Guds velsignelse over menigheten, og Integrasjon leder Mette Marie Hebnes delte fra Efeserne 2 om hvordan Gud river ned skillevegger og gjør oss ett i Ham. Alt gjenspeiler den nye menighetsplantingen.

Det var et fargerikt fellesskap med mennesker fra fire kontinenter, fantastisk lovsang og deilig internasjonal mat og tid til fellesskap etter møtet. Vi setter stor pris på at Sandnes International Church, the Lighthouse har valgt å bli en del av storfamilien i Det Norske Baptistsamfunn og øsnker Guds velsignelse videre i byggingen av et fellesskap i stadig endring.

Les også

Takk og innsettelse

I landsmøtets samling søndag formiddag ble skiftet av generalsekretær markert med takk til Terje Aadne og innsettelse av Bjørn Bjørnø. Se gjerne opptak av gudstjenesten i artikkelen.
Les mer

Er med på laget fra august

Generalsekretærkandidat Bjørn Bjørnø er tilsatt i en engajsementstilling fra august til oktober, og vil bruke tiden fram til landsmøtet for å bli bedre kjent med baptistene.
Les mer

Glede over ny menighet

Telemark Chin Baptist Church ble tatt opp som ny medlemsmenighet i landsmøtet 2019.
Les mer
1 - 3 av 111
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone