Kirkedrømmen realiseres
Kirkedrømmen realiseres
30 september 2016
Les om hvordan Gud løser utfordringene for menighetsplanter Tiina Klement, som arbeider sammen med Solveig Bergsland i Tallinn.

Av Roger Dahl

Tiina Klement leder menighetsplantingen i Mustamäe. Fra starten for åtte år siden har en nå vokst til rundt 90 medlemmer. 

Jeg møtte Tiina Klement da jeg i september 2015 besøkte Tallinn for å se Solveig Bergslands engasjement i byen. Møtet med Tiina gjorde dypt inntrykk, i hvordan troen på Guds hjelp alltid var der.  Menigheten var godt etablert, men med dårlige lokaler i kjelleren på en kommunal eiendom. Behovet for et kirkesenter var og er stort.  Etter besøket i fjor skrev jeg slik her på nettstedet baptist.no:

Kirkedrømmen realiseres Kirkedrøm 
 Det er mye tro hos menigheten i Mustamäe. Myndigheten har sett arbeidet til menigheten, og på et tidspunkt fikk menigheten en flott byggetomt. Om det kommer penger til å bygge vet en ikke, men håper på et tilskudd i alle fall.

– Tanken om å bygge kirke startet da vi var bare ti i gruppen, forteller Tiina.

– Selvsagt var ikke det mulig da. Men vi kunne be, og der startet det. Først ba vi konkret om at noen skulle gi oss en tomt. Det er gått i oppfyllelse. Slik fortsatte det med bønn og innsamling. Snart var det tillyst arkitektkonkurranse, vinnerutkastet ble honorert og er utviklet videre. Tiina og menigheten hennes i Mustamäe vet ikke når kirken kan realiseres, men de har et mål å arbeide mot, på samme måte som de har et mål om å være kirke i bydelen, gjøre en forskjell for mennesker og slik bringe Jesus til mennesker.

Les hele artikkelen om Tiina Klement

Kirkedrømmen realiseres Siste uke i september møtte jeg Tiina Klement igjen. Da fikk jeg del i neste kapittel i kirkedrømmen.

For, ikke bare hadde kommunen gitt menigheten en egnet tomt. En tomt jeg fikk se for et år siden. Der hadde kommunen plassert en stor stein med innskriften " Smal er den veien som fører til livet" som er hentet fra Matteus 7,14, og kommunen hadde bekostet flere store skilt med oppfordring om å gi penger til kirkebygget.

For et år siden tekte jeg at dette var nærmest umulig. Kirkebygget hadde en kalkyle på nærmere 30. millioner kroner.  Nå fortalte Tiina, i møte med hele staben i Baptistamfunnet i Norge, at kirkebyggingen er i gang. Kommunen har bladd opp halve summen. De sørger for at bygget blir oppført, så kan menigheten ta innredningen etter hvert som økonomien tillater det. 

Det startet med bønn om Guds hjelp. Den besvarte Gud ved å overbevise mennesker i kommunen om behovet for at kommunen betaler for en kirke i Mustamäe. Selv om det normalt ikke gis støtte til menighetsarbeid og kristen virksomhet.

- Nå kan jeg tro det blir slik også, sa Tiina Klement så stille og forsiktig som mulig.

 

Les også

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer

Klart for nytt kapittel i livet

Trine og Ørnulf Mathisen flytter om få uker til Albir-Villajoysa i Spania for å arbeide som vertskap i Sjømannskirken. Baptistkirkene på Konnerud og i Drammen er sendemenigheter.
Les mer
1 - 3 av 194
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone