Hva med flyktningene?
Hva med flyktningene?
14 juni 2016
Gjør kirkene rett i forhold til flyktningekrisen og kan de mene noe om myndighetenes valg?

Av Roger Dahl

Det er to av spørsmålene som vi kanskje får svar på i debatten som skal være på landsmøtets første dag. Redaktør Kari Fure i avisen Dagen innleder til debatt og utfordrer oss som kirkesamfunn.  Hun ga i fjor ut boken "Flukten fra Syria & Irak" der hun forteller om møter med mennesker som står midt i dramaet. Hun har snakket med flyktninger og kirkeledere, politikere og hjelpemannskap som risikrer livet for å hjelpe. 

Fure setter enkeltsjebnene inn i politisk og historisk sammenheng. Drar linjene fra folkemordet i Tyrkia for 100 år siden og spør hvorfor de religiøse motsetningene i Syria og Irak er så store.

Landsmøtet starter onsdag 6. juli kl 16.00 med en gudstjenestlig ramme rundt starten, før tre nye menigheter presenteres slik at landsmøtet kan hilse dem velkommen. Etter det behandles Baptistsamfunnets årsrapport, før det er tid for debatten. Øvrige rapporter, regnskap, planer, budsjetter og valg behandles torsdag 7. juli.

Sommerfesten Blink starter torsdag kveld med stort åpningsmøte der Magritt Brustad taler.

Les mer om Blink

Les sakspapirene

Les også

For alle menneskers verdighet ...

Den årlige markeringen av Global uke er godt i gang. Kirker over hele landet er med å kjempe for alle menneskers verdighet og menneskelighet!
Les mer

Kristne menigheter lite opptatt av etisk handel

Pris og kvalitet betyr mest når kristne menigheter og kirkesamfunn gjør innkjøp, men de er åpne for å vektlegge etikk og miljø mer og etterlyser bedre informasjon.
Les mer

De evangeliske møtene ble streamet

Vi sendte live fra landsmøtet. Opptakene er nå lagt ut for dem som ønsker å se disse!
Les mer
1 - 3 av 166
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone