Filmmannen fikk hjemlov
Filmmannen fikk hjemlov
14 juni 2016
Fredag, 3. juni, fikk pastor Asbjørn Häger, Halden, hjemlov, 89 år gammel. Kjent i hele Norge for arbeidet med kristen film tilknyttet Billy Grahams organisasjon.

Asbjørn Häger sendte en filmhilsen til Kvæfjord Baptistmenighet da han deltok på Blink - baptistenes landsmøte og sommerfest. Asbjørn var pastor i Kvæfjord på 1950-tallet,og fokuserte i sin hilsen på sangstrofen "Det enda som bär" og minte om viktigheten av å holde seg til Jesus.  Magnus Lund har filmet.

Asbjørn Häger var fra Borge i Østfold, der han ble født 21. mai i 1927. Han ble døpt og tillagt Halden Baptistmenighet 13. juni 1943.

Asbjørn studerte ved  Misjonsskolen fra 1945 til 49, har sener vært pastor i Rjukan, Kvæfjord, Hamar og Brumunddal. Fra 1964 til 71 var han landssekretær i Ung baptist. Fra 1971 arbeidet Asbjørn som representant for World Wide Pictures med Billy Grahams filmer, etter hvert ut far Gospel Center AS, som han var med å starte i 1974.

Engasjementet for film og evangelisering gjennom film varte ved langt utover vanlig pensjonsalder, og trofast reiste Asbjørn rundt i hele Norge med filmene.

I en vakanseperiode tidlig på 1990-tallet var Asbjørn med å utførte deler av generalsekretæroppgavene i Baptistsamfunnet. Han har også vært leder for baptistungdommen i Nord-Norge, viselandsleder i Ung baptist og medlem av hovedstyret. Asbjørn var med i Tistedal menighet der han var trofast med, alltid oppmuntrende og positiv. Slik husker vi han også som kollega og venn.

Asbjørn ble gift med Signe i 1949, de fikk barna Grethe, Solveig og Bjørn, og de fikk et langt samliv sammen inntil Signe døde for noen få år siden.

Asbjørn fikk være frisk til han i vinter ble rammet av hjerteinfarkt .Etter det ble an gradvis svekket. Asbjørn gravferd går fra Os kapell i Halden fredag 17. juni kl. 11.00.

Vi lyser fred over Asbjørn Hägers gode minne!

Les også

Om baptistene på TV

På NRKs nettside ligger mye av arkivet tilgjengelig for alle. Også to programmer, fra 1962 og 1980, som presenterer baptistene i Norge.
Les mer

Et blikk på norsk antisemittisme

Antisemittisme og antijudaisme har en forhistorie, som er en viktig grunn til at den nazi-tyske okkupasjon kunne gjennomføre sitt Holocaust på norsk jord – uten å bli stoppet av norsk politi eller de norske trossamfunn.
Les mer

Det var en gang

Karrige forhold, men stor leirglede på leir i tidligere tider.
Les mer
1 - 3 av 65
1 2 3 4 5 ... 22 Neste

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway  |  Tlf. (+47) 67103560  |  Intranett

Powered by Cornerstone