Tok foreldre på «date»
Tok foreldre på «date»
25 mai 2016
Skien Baptistmenighet har arrangert Foreldreskole nå i vår, og dette er en av de tilbakemeldingene de fikk etter kurset:

Av Jorunn Singstad Djupvik, Bibelleseringen

- Det er virkelig fint å komme sammen og snakke med andre foreldre om det å dele tro på hjemmebane! Det har vært god undervisning og veldig mange gode samtaler.

– Vi la stor vekt på det sosiale da vi planla kurset,» sier Birgit Andersen, barne- og familiemedarbeider i Skien Baptistmenighet, og en av initiativtakerne til kurset.
– Og det var mange som uttrykte at det å komme sammen og prate om disse temaene nesten er det viktigste ved et sånt kurs. Vi la derfor inn god tid til samtale og måltidsfellesskap.

Tok foreldre på «date» Kursforberedelsene startet med at kurset ble viet ekstra oppmerksomhet på en «Alle sammen-gudstjeneste» (familiegudstjeneste) der alle familier fikk en liten gave med en invitasjon til kurset. Gaveposen inneholdt et dikt, et kort med teksten «Bless your child», en klut innpakket i et dikt om foreldreskolen, en liten te-lysestake med lys. Kluten skulle være en påminnelse om å legge vekk vaskekluten og hverdagsforpliktelsene og bli med på kurs. Rundt tjue foreldre meldte seg på, og de opplevde at det var en fin og passe stor gruppe. Foreldreskolen til Bibelleseringen inneholder opplegg for fem kvelder, men Skien Baptistmenighet hadde tatt for seg en del av temaene fra den første samlingen i menigheten tidligere, og slo derfor sammen første og andre samling. De plukket også bare noen bolker fra de andre samlingene, slik at de ulike som underviste satte sitt eget personlige preg på det. Hver deltaker fikk «Foreldreboka» da kurset startet, slik at de kunne fordype seg mer i temaene mellom hver samling. De fikk også med en liten ting etter hver samling, små kort og dikt. «Ta med hjem-tingene» var festet til en rose.

Samlingene hadde samme struktur hver gang:

  1. En felles start før vi satte oss og verten bad for samlinga og maten
  2. Et varmt måltid (vi hadde langbord)
  3. Undervisning m/grupper (et bord klart med vann, kaffe og frukt)
  4. Vi avsluttet hver gang med å stå i ring og si velsignelsen sammen

På siste kvelden utfordret de foreldrene til å dele noe fra deres eget liv. De avsluttet med å stå ring og be for alles barn, og nevnte dem ved navn og lyste velsignelsen. De fikk med seg et ark med en oppsummering fra alle de temaene som hadde vært opp i løpet av kurset.

– Tilbakemeldingene har vært veldig gode, sier Birgit Andersen i Skien Baptistmenighet.
– Foreldreskolen ga virkelig nytt fokus til temaet tro på hjemmebane for deltakerne. Men i tillegg hadde det stor verdi for foreldrene å få en tur ut på egen hånd, å gå ut på date. Å treffe andre foreldre var også verdifullt. Vi ønsker å fortsette med foreldrekvelder, kanskje en gang i halvåret med ulike tema.

DU FINNER «FORELDRESKOLEN» OG «FORELDREBOKA» I NETTBUTIKKEN PÅ BIBELLESERINGEN

 

 

 

Les også

Til Langesund

Gabriel Stephens begynner i september i Langesund Baptistmenighet etter åtte år i Skien Baptistmenighet. Fokus skal fortsatt være ungdom.
Les mer

Nye ungdomsarbeidere til Skien

Ekteparet Sarah Ørnevik og Caleb Kasper er engasjert som nye ungdomarbeidere i Skien Baptistmenighet. Vi gleder oss over nye medarbeidere i Skien.
Les mer

Vil du lede barne- og ungdomsarbeidet?

Spennende og viktig lederutfordring. Vår flerkulturelle barne- og ungdomsorganisasjon Ung baptist søker ny daglig leder. Søknadsfrist 1. september.
Les mer
1 - 3 av 102
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.13105  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone