Tok foreldre på «date»
Tok foreldre på «date»
25 mai 2016
Skien Baptistmenighet har arrangert Foreldreskole nå i vår, og dette er en av de tilbakemeldingene de fikk etter kurset:

Av Jorunn Singstad Djupvik, Bibelleseringen

- Det er virkelig fint å komme sammen og snakke med andre foreldre om det å dele tro på hjemmebane! Det har vært god undervisning og veldig mange gode samtaler.

– Vi la stor vekt på det sosiale da vi planla kurset,» sier Birgit Andersen, barne- og familiemedarbeider i Skien Baptistmenighet, og en av initiativtakerne til kurset.
– Og det var mange som uttrykte at det å komme sammen og prate om disse temaene nesten er det viktigste ved et sånt kurs. Vi la derfor inn god tid til samtale og måltidsfellesskap.

Tok foreldre på «date» Kursforberedelsene startet med at kurset ble viet ekstra oppmerksomhet på en «Alle sammen-gudstjeneste» (familiegudstjeneste) der alle familier fikk en liten gave med en invitasjon til kurset. Gaveposen inneholdt et dikt, et kort med teksten «Bless your child», en klut innpakket i et dikt om foreldreskolen, en liten te-lysestake med lys. Kluten skulle være en påminnelse om å legge vekk vaskekluten og hverdagsforpliktelsene og bli med på kurs. Rundt tjue foreldre meldte seg på, og de opplevde at det var en fin og passe stor gruppe. Foreldreskolen til Bibelleseringen inneholder opplegg for fem kvelder, men Skien Baptistmenighet hadde tatt for seg en del av temaene fra den første samlingen i menigheten tidligere, og slo derfor sammen første og andre samling. De plukket også bare noen bolker fra de andre samlingene, slik at de ulike som underviste satte sitt eget personlige preg på det. Hver deltaker fikk «Foreldreboka» da kurset startet, slik at de kunne fordype seg mer i temaene mellom hver samling. De fikk også med en liten ting etter hver samling, små kort og dikt. «Ta med hjem-tingene» var festet til en rose.

Samlingene hadde samme struktur hver gang:

  1. En felles start før vi satte oss og verten bad for samlinga og maten
  2. Et varmt måltid (vi hadde langbord)
  3. Undervisning m/grupper (et bord klart med vann, kaffe og frukt)
  4. Vi avsluttet hver gang med å stå i ring og si velsignelsen sammen

På siste kvelden utfordret de foreldrene til å dele noe fra deres eget liv. De avsluttet med å stå ring og be for alles barn, og nevnte dem ved navn og lyste velsignelsen. De fikk med seg et ark med en oppsummering fra alle de temaene som hadde vært opp i løpet av kurset.

– Tilbakemeldingene har vært veldig gode, sier Birgit Andersen i Skien Baptistmenighet.
– Foreldreskolen ga virkelig nytt fokus til temaet tro på hjemmebane for deltakerne. Men i tillegg hadde det stor verdi for foreldrene å få en tur ut på egen hånd, å gå ut på date. Å treffe andre foreldre var også verdifullt. Vi ønsker å fortsette med foreldrekvelder, kanskje en gang i halvåret med ulike tema.

DU FINNER «FORELDRESKOLEN» OG «FORELDREBOKA» I NETTBUTIKKEN PÅ BIBELLESERINGEN

 

 

 

Les også

Menighetstur til israel og Palestina

Høstferien arrangerte Skien baptistkirke menighetstur til Israel og Palestina.
Les mer

Felles møtested, ledertrening og misjonsturer

Dette var temaene på Ung baptist sitt kontaktsutvalgsmøte (KU) i helga, hvor styret, staben, og representanter fra baptistsamfunnet og distriktene var samlet.
Les mer

Søndagsskolen på Andenes – En av Norges største?

- Å se tilbake på barndomsminnene gir en god følelse, og jo mer jeg tenker på denne tiden, jo gladere blir jeg for at søndagsskolen var en så viktig del av mitt liv, skriver Frank Einar Hansen om en av norges største søndagsskoler.
Les mer
1 - 3 av 105
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone