Fra Burma til Brasil
Fra Burma til Brasil
24 mai 2016
Biak Tha Sung, til daglig kalt Thaku fra Norway Chin Mission Church i Osloområdet har i vinter kombinert bibelskole og misjonspraksis utenlands.

Av Espen Thilesen

Thaku, som har bakgrunn fra Burma forteller om sitt «annerledes» år.

– Jeg begynte på fagskolen Hald Internasjonale Senter i fjor høst, og er med på ett utvekslingsprogram som har fokus på disippelgjøring, ledelse og bibel. Skolen har tre utvekslingsprogram: Focus, Connect og Act Now.

Hald-året begynner med forberedelseskurs i høsten, og deretter 6,5 måned praksiskopphold i et annet land. Året avsluttes med åtte ukers etterkurs i Mandal. Hald er en av flere muligheter ungdom har til å kombinere bibelskole og denne type utenlandsopphold.

– Akkurat nå befinner jeg meg i Brasil i byen Juiz de Fora, øst i Brasil, sier Thaku og forteller:

– Praksisoppholdet går ut på å jobbe med det brasilianske kristne studentlaget ABUB (Alancia Biblica Univasitaria do Brasil) på universitetet. Her er jeg med å planlegge og hjelpe til med forskjellige arrangement. Ukentlig er jeg med å lede bibelstudier på engelsk.

– På universitetet har jeg også engelskundervisning for en gruppe personer som har lyst til å lære. Utrolig gøy! Jeg jobber og med et sosialt prosjekt som er rettet mot vanskeligstilte barn og ungdommer; Jeg underviser i engelsk, leder bibelstudier og arrangerer sportsaktiviteter. Kveldene og dagene jeg har til overs brukes på å tilbringe tid med studentene, evangelisering på universitet og på gata, sier Thaku.

Varme og åpne mennesker

– Jeg oppdaget fort at brasilianere er varme og åpne mennesker! De er pratsomme og åpne. Noe som har vært fantastisk er at de er så åpne om troen sin. Tro og religion er ikke en privatsak, sier Thaku og forteller:

– Det har vært en privilegium å snakke om Jesus med studenter og fremmede på gata! Det har vært utrolig spennende for meg å utfordre meg selv og troen min og bare gå på det Gud sier. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle tørre å si til fremmede at de trenger Jesus!

– Å være med i lagsfamilien i Brasil, som er så fokusert på Gud og gir mange en studenter en identitet, har forsterket troen min og gitt meg mye motivasjon til å nå andre, sier Thaku og sier:

– Året på Hald har hjulpet meg å innse viktigheten av lagsarbeid, og at vi er kalt til å være misjonærer hvor enn vi er.

Språk og kaffe

– Det som har vært mest utfordrende for min del er språket. Jeg trodde jeg at jeg kom til å lære språket veldig fort, men det gikk ikke helt som planlagt. Studentene er veldig glade for å ha noen å trene engelsken sin med, så jeg har vært dårlig på å trene portugisisk selv.

– Ettersom jeg jobber mest på universitetet kommer jeg ganske langt med engelsk, men utenfor universitet blir det fort utfordrende når jeg har lyst til å ha dypere samtaler med noen, sier Thaku og forteller videre:

– Jeg har altså lært at Brasil ikke bare handler om Jesus-statuen i Rio, fine strender, fotball, karneval og deilig kaffe. Faktisk blir den beste kaffen i Brasil eksportert, så her i landet er det vanskelig å finne god kaffe. Jeg vil minne dere der hjemme om å nyte den gode kaffen som vi har fått importert og ikke ta det for gitt! Dermed vil jeg utfordre alle til å ta en kopp kaffe med en venn/kollega/fremmed og snakke om Jesus!

Anbefales

Jeg vil absolutt anbefale alle å ta et slikt år et eller annet sted i verden, sir Thaku og ramser opp:

  1. Du kommer til å møte studenter fra hele landet i tillegg til at du kommer til å møte mange internasjonale studenter. Å bli kjent med mange internasjonale studenter kommer til å gi deg et nytt syn på verden
  2. Du kommer til å lære så mye om bibelen og Gud! Gjennom timene man har på skolen og bibelstudiegrupper lærer og oppdager man garantert mer av Gud.
  3. Du har en unikt sjanse til å bo i et nytt land, lære et nytt språk og oppleve en ny kultur på et helt rått nivå! Du kommer til vokse som person og du kommer til å lære å være mer selvstendig.

– Også vil jeg bare legge til at vi nordmenn har godt av å kjenne på det å være utlendinger vi også, avslutter Thaku.

Les også

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer

Klart for nytt kapittel i livet

Trine og Ørnulf Mathisen flytter om få uker til Albir-Villajoysa i Spania for å arbeide som vertskap i Sjømannskirken. Baptistkirkene på Konnerud og i Drammen er sendemenigheter.
Les mer
1 - 3 av 250
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone