Madame Christina
Madame Christina
24 mai 2016
Madame Christina bor i Buta, Kongo og er en kreativ dame med et brennende ønske om å gjøre livet bedre for sine medmennesker.

Av Inga Marie Karsrud Tolås

Chrstina jobber i en organisasjon som bidrar til å utvikle jordbruksarbeidet i området. Nå har hun fått støtte fra norske baptister til arbeide sitt.

Som du sår skal du høste

Der som her, er det viktig med godt såkorn for å få en god avling. Christina fikk idéen om å få tak i såkorn med god kvalitet for at de som driver åkerlappene sine. Dette såkornet blir så delt ut til de som dyrker jorda i området. Her var ingen forskjell på fattig eller rik. Madame Christina har ikke noe lager å lagre såkornet hun får tak i, men det er ikke noe problem. Hele stua i huset hennes er fylt opp av sekker med såkorn fra gulv til tak.

Resultatet av det gode såkornet lot ikke vente på seg. Folket gledet seg over å doble avlingene sine og i tillegg hadde de nok til å selge det de ikke trengte selv. Det eneste madame Christina vil ha til gjengjeld er å få tilbake den samme mengden med såkorn som de fikk. På denne geniale men enkle måten har hun skapt et forbedret og bærekraftig jordbruk som ikke krevde noen investering av i starten, men som gir avkastning og bedre kvalitet på avlingene.

En av de som dro stor nytte av såkornene hun fikk var en gammel funksjonshemmet dame som Christina traff. Hun var avhengig av en «sykkelrullestol» for å komme seg rundt. Dessverre var sykkelen blitt ødelagt og det var vanskelig å for henne å bevege seg. Etter at avlingen ble større kunne hun selge unna overskuddet og fikk dermed penger til å skifte dekk og fikse sykkelen sin. En liten ting for oss men det betydde en ny verden for den gamle damen.

Bygging av lager

Madame Christinas prosjekt vokste, og det ble helt nødvendig å få et lager og administrasjonsbygg. I starten av byggingen fikk de støtte til vegger fra staten. Etter at Bas Uele ble egen provins med Buta som hovedsete opphørte denne støtten. Dette førte til at støtten fra Kisangani opphørte og byggearbeidet stoppet opp da det var halvferdig.

Taket av bølgeblikk hadde vi i Baptistsamfunnet bevilget støtte til, og da Lise Kyllingstad var i Buta i oktober var Christinas stue lager for bølgeblikk og annet byggemateriale. Baptistsamfunnet bestemte seg for å bevilge penger til ferdigstilling av bygget, og i januar var lageret så å si ferdig ved hjelp av oss i Norge og en stor egeninnsats av de lokale.
– Vi ser det som verdifullt at vi ved å støtte andre, gode organisasjoner kan være med å bygge samfunnet og bidra til forbedret livskvalitet og et mer bærekraftig jordbruk for innbyggerne i Buta, sier misjonsleder Lise Kyllingstad i en kommentar og forteller videre:

– Madame Christina kunne fortelle at at man kan høste såkorn fra avlingen i minst ti år framover og fremdeles bevare kraften i kornene. Verden trenger damer som henne!

 

Bildetekst:

På inspeksjonstur. Madame Christina med Lise Kyllingstad som passasjer.

 

 

Bruk bildet med sekkestabel i stua som en type bakgrunn/vannmerke.

Les også

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer

Norad tidobler gaver til prosjektene

I 2022 utfordrer vi på å gi en julegave til støtte for vårt samarbeid med baptistkirkene i Nord-Kongo (CBCN).
Les mer

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer
1 - 3 av 181
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone