Et studium  inn i framtiden
Et studium inn i framtiden
19 april 2016
For å lære mer om hvordan utviklingen i en typisk migrantmenighet kan bli reiste en gruppe fra Ung baptist til New York i april.

Av Roger Dahl

Med på turen var unge ledere fra flere av migrantmiljøene i Norge. Verdensmetropolen New York har en befolkningssammensetning med 33 prosent hvite, 26 prosent sorte og 26 prosent asiater. Byen er en mosaikk av mennesker, men også en smeltedigel. Ungdommene var spenet på hve de ville finne, både i menighetene som fikk besøk og i samfunnet.

I tre korte filmer får du høre mer om turen. Blant annet erfaringer fra en menighet som startet som en typisk norsk menighet, men underveis har tatt de viktige og nødvendige valgene om forandring. For å være en menighet for mosaikken av mennesker som bor i New York.

New York på langs 1

New York på langs 2

New York på langs 3

Les også

Areopagos overtar baptistenes Ungkloster-arbeid

Areopagos tar over kommunitetsarbeidet Ungkloster fra Ung Baptist. Leder i Ung Baptist Kjell Einar Mong Granholt (t.v) er fornøyd med at Ungkloster-koordinator Fredrik Krunenes fra nyttår blir kollega med leder for Etter Kristus, Ruth Burch Skree, i Areopagos. Håpet er at enda flere skal få øynene opp for et forpliktende kommunitetsliv preget av trospraksis, rytmer og fellesskap i hverdagen sammen med Gud.
Les mer

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer

Myanmar trenger vår oppmerksomhet, nå!

«Situasjonen i Myanmar er hjerteskjærende, og våre brødre og søstre i Myanmar ber oss om å ikke glemme dem. Flere norske kirkesamfunn og hjelpeorganisasjoner er sterkt engasjert i Myanmar, de trenger vår støtte.
Les mer
1 - 3 av 250
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone