Lite optimisme i kirkene på Cuba
Lite optimisme i kirkene på Cuba
30 mars 2016
Cubanske pastorer er ikke optimistiske rundt mer samarbeid med amerikanske kirker, ifølge amerikansk misjonær.

Av: Ingunn Marie Ruud, KPK

Palmesøndag landet Barack Obama på Cuba som første amerikanske president på offisielt besøk i landet på 88 år. Med gjenopptatte relasjoner og lettelser av en del restriksjoner håper amerikanske kirker på å kunne sende flere misjonærer og spre Guds ord på øya.

 

Ikke særlig optimistiske
Det er tidligere rapportert om en forsiktig optimisme blant cubanske kirker med tanke på mer samarbeid med amerikanske misjonærer, men grunnleggeren av Action Cuba, misjonæren Brian Stewart, sier til CBN at optimismen er størst på amerikansk side.

– Pastorene jeg har snakket med er ikke særlig optimistiske. Først og fremst fordi landet har en sentralisert økonomi som betyr at alle donasjoner som kommer fra USA først går til kommunistpartiet, sier Stewart.

De cubanske pastorene har liten tro på at kirkene deres vil se noe særlig til disse pengene ifølge misjonæren.


Frykter kortvarig forbedring
Kirkene på Cuba har også fått med seg at ikke alle i amerikansk politikk er like positive til Obama-administrasjonens restriksjonslettelser.

– Cubanerne frykter at de forbedrede relasjonene og opphevelsen av enkelte restriksjoner vil bli kortvarig dersom en republikaner vinner presidentvalget, sier Stewart.

Stewart sier de håper kommunistpartiet vil lette på restriksjonene for amerikanske misjonærer som ønsker å drive religiøst arbeid på Cuba.

– Vi blir veldig overvåket. Vi må få visum og det er mange restriksjoner, sier han.

Den cubanske regjeringen krever fortsatt visum for hvert besøk og lar ikke misjonærene jobbe med mer enn et kirkesamfunn per besøk.


Ønsker å bli uavhengige
Stewart forteller at cubanske kirker ønsker å være selvhjulpne og uavhengige men at de per i dag er svært avhengige av hjelp fra USA og andre land.

– De ville elske å ha kirke-til-kirke-partnerskap der folk kan komme ned å hjelpe dem å starte landbruksprosjekter eller andre mikrobedrifter som ville gjøre dem i stand til å dekke sine utgifter med å nå ut til lokalsamfunnet, sier han. KPK

 

SKEPTISKE: Cubanske pastorer er ikke optimistiske på om restriksjonslettelsene vil komme kirkene til gode. Her er kirken på Remedios-plassen. FOTO: Stephen Colebourne, Wikimedia Commons

Les også

Studietur til Tyrkia

Vi selger noen få restplasser på studieturen for baptistledere til Tyrkia 6.-12. september.
Les mer

Vi må hjelpe

Baptistkirken i Drammen bærer navnet Eben Eser. Det betyr "Hittil har Herren hjulpet". Vi ber om at Herren vil fortsette å hjelpe - og nå spesielt folket i Ukraina
Les mer

Myanmar trenger vår oppmerksomhet, nå!

«Situasjonen i Myanmar er hjerteskjærende, og våre brødre og søstre i Myanmar ber oss om å ikke glemme dem. Flere norske kirkesamfunn og hjelpeorganisasjoner er sterkt engasjert i Myanmar, de trenger vår støtte.
Les mer
1 - 3 av 135
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone