Sørstatsbaptistene mister nesten tusen misjonærer
Sørstatsbaptistene mister nesten tusen misjonærer
16 mars 2016
Sørstatsbaptistenes internasjonale misjonsorganisasjon (IMB) skal de siste fem årene ha brukt over 1,8 milliarder kroner mer enn de har fått inn.
Av KPK
 

Organisasjonen planla å kvitte seg med 6-800 misjonærer for å kutte kostnader. Nå har nesten dobbelt så mange takket for seg.

For et halvt år etter at misjonsorganisasjonens president David Platt kunngjorde planene om å redusere staben for å bringe budsjettet i balanse har 983 misjonærer og 149 ansatte i USA takket ja til tilbudet om førtidspensjon eller oppsigelse.

Det er nesten dobbelt så mange som det laveste anslaget IMB hadde gjort, ifølge Christianity Today. Antall sørstats-misjonærer i felten er redusert fra 4700 til 3800, det laveste antallet siden 1993. Så sent som i 2009 var tallet 5600.

– En ny start

President i Southern Baptist Convention, Ronnie Floyd, sier til Baptist Press at nyheten er «skuffende for oss alle».  Leder av hovedstyret, Frank Page, sier han er lei seg for det høye antallet.

– Dette er en ny start, ikke et tilbakeslag eller en retrett. Sørstatsbaptistkirker må se dette som et fornyet kall til å nå verden for Kristus. Nå er tiden for å gå framover med en tydelig visjon og en aggressiv strategi om å gjøre alle nasjoner til disipler for Kristus, uttaler Ronnie Floyd til Baptist Press.

Kuttene er et ledd i IMB-presidents David Platts plan for å stabilisere økonomien i organisasjonen. Han overtok som leder av misjonsorganisasjonen høsten 2014. Ett år senere kom meldingen om kuttplanene.

Overforbruk

Siden 2010 hadde IMB brukt 210 millioner dollar mer enn de har fått inn, ifølge sine egne hjemmesider. Underskuddet ble dekket inn av oppsparte reserver og salg av misjonærboliger og andre eiendommer i utlandet.

– Vi kan ikke fortsette overforbruket. Vi må handle, både på grunn av kortsiktig finansielt ansvar og med tanke på langsiktig organisatorisk stabilitet, sa Platt da.

Nå er mye omstruktureringen og kuttene gjennomført.

– Den økonomiske situasjonen i IMB er mye bedre nå, sa Platt da han kunngjorde et budsjett i balanse for 2017.

– Alt er klart både finansielt, organisatorisk og åndelig for at IMB skal kunne jobbe med sørstatsbaptistmenigheter for å skape jevnt økende muligheter for disippelgjøring og menighetsplanting blant de unådde folkeslag i verden, uttalte Platt. KPK

Les også

Studietur til Tyrkia

Vi selger noen få restplasser på studieturen for baptistledere til Tyrkia 6.-12. september.
Les mer

Vi må hjelpe

Baptistkirken i Drammen bærer navnet Eben Eser. Det betyr "Hittil har Herren hjulpet". Vi ber om at Herren vil fortsette å hjelpe - og nå spesielt folket i Ukraina
Les mer

Myanmar trenger vår oppmerksomhet, nå!

«Situasjonen i Myanmar er hjerteskjærende, og våre brødre og søstre i Myanmar ber oss om å ikke glemme dem. Flere norske kirkesamfunn og hjelpeorganisasjoner er sterkt engasjert i Myanmar, de trenger vår støtte.
Les mer
1 - 3 av 135
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone