Baptist-historisk rundreise
Baptist-historisk rundreise
28 juni 2010
Skrevet den 25 June 2010 Det startet i Grenland for 150 år siden, og rundreisevertene Jan Arnth Larssen og Tor L. Rønneberg inviterer deg til en historisk rundreise til steder der baptistene, opp gjennom tidene, har markert sin tilstedeværelse. Reisen skjer under Sommerfesten til Det norske Baptistsamfunn 8. juli.

Reisen skjer under Sommerfesten til Det Norske Baptistsamfunn 8. juli.

Vi oppsøker:
- Skiens/Porsgrunns-elva der den første dåpshandlingen fant sted. Det skjedde 1. juledag 1858, da Carl Gundersen Kongerød ble døpt av Fredrik L. Rymker.
- Vi ser over elven mot stedet der Zimmermanngården lå, hvor Rymker bodde og hadde møtene, hvor også første baptistmenighet i Norge ble stiftet – 22. april 1860.
-  Minneplakett avdukes ved Porsgrunn Baptistkirke.
- Videre følger vi baptisthistoriens gang til Skien og besøker de stedene der Skien Baptistmenighet har hatt sine kirkehus.
-  Minneplakett avdukes ved Baptistkirken i Skien. Turen skjer med busser, og vil ta ca. to til to og en halv time.
 
Starten skjer fra Stevneplassen  kl. 12.00. Det blir historisk oppdatering underveis. Utflukten vil koste kr. 100,- pr. deltaker. Bussen(e) returnerer til Stevneplassen etter endt runnreise. NB! Påmelding i løpet av onsdag 7. juli  onsdag til landsmøtekontoret.

Les også

Stolt historie

For 160 år siden ble den første norske baptistmenigheten stiftet. Til 150 årsmarkeringen lagde vi film som vi gjerne deler på nytt!
Les mer

Slik det en gang var på Holtet

Baptistsamfunnet kjøpte Holtet gård i Bærum i 1950. Også parken ned mot sjøen, som på 1930-tallet var utrolig velholdt. På eiendommen ligger i dag Holtekilen folkehøgskole og Høyskolen for Ledelse og Teologi. (Bildet er fra Bærum biblioteks samlinger. )
Les mer

Søndagsskolen på Andenes – En av Norges største?

- Å se tilbake på barndomsminnene gir en god følelse, og jo mer jeg tenker på denne tiden, jo gladere blir jeg for at søndagsskolen var en så viktig del av mitt liv, skriver Frank Einar Hansen om en av norges største søndagsskoler.
Les mer
1 - 3 av 79
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone