Historiesafari
Historiesafari
9 juli 2010
To busslaster med interesserte baptister reiste torsdag til stedet der den første baptistdåpen i Norge fant sted.
To  busslaster med interesserte baptister reiste torsdag til stedet der den første baptistdåpen i Norge fant sted.  På bildet ser gruppen over elva til Tolnes, der det ble hugget hull i isen første juledag i 1858 for å forrette dåp. Turen gikk videre til baptistkirkene i Porsgrunn og Skien, der det begge steder ble satt opp en minneplakett om stiftelsen av den første menigheten, 22. april 1860. Det var også stopp underveis der Zimmermannsgården i Porsgrunn stod, bygningen som menigheten ble stiftet i, og utenfor de tre tidligere baptistkirkene i Skien. Der det i dag er henholdsvis snekkerverksted, markisefabrikk og kirkelokale for Grenland kristne senter i kirken som Skien Baptistmenighet benyttet fra 1930 til slutten av 1990 årene.

Les også

Tverrkirkelig samarbeid i fasteaksjonen

Dagfinn Høybråten oppfordrer alle menigheter, på tvers av kirkesamfunn, til å samarbeide om Kirkens Nødhjelps fasteaksjon, og får et rungende ja fra Baptistkirka og Den norske kirke i Skien.
Les mer

Menighetstur til israel og Palestina

Høstferien arrangerte Skien baptistkirke menighetstur til Israel og Palestina.
Les mer

Til Langesund

Gabriel Stephens begynner i september i Langesund Baptistmenighet etter åtte år i Skien Baptistmenighet. Fokus skal fortsatt være ungdom.
Les mer
1 - 3 av 77
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone