- Så lenge jeg kan gå i fjellet, og finne ned igjen, kan jeg være søndagsskolelærer
- Så lenge jeg kan gå i fjellet, og finne ned igjen, kan jeg være søndagsskolelærer
16 august 2010
Det sa Ottar Antonsen fra Harstad på 150-årsjubileet til baptistene i Norge. Sammen med Reidun Johannessen fra Skien ble han intervjuet av hovedstyreleder Per Øvergaard om sin innsats for barn og ungdom.
I nesten hele sitt voksne liv har 80-åringen Ottar Antonsen vært søndagsskolelærer, og han er det fortsatt. Han fortalte at barna i dag har en annen referanseramme enn tidligere, men flanellografen fungerer likevel. - Det handler bare om hvordan en snakker med barna, understreket Ottar og fortalte at han brant for at barna skulle få høre om Jesus. Da Ottar ble spurt om hvor lenge han skulle fortsette svarte han slik: - Jeg har en svigersønn på Grytøya, og jeg trives godt med å gå i fjellet der for å leite etter sauene hans. Og jeg har tenkt at så lenge jeg er i stand til å finne ned fra fjellet igjen, kan jeg fortsette å være søndagsskolelærer, svarte  Ottar Antonsen med et smil. Reidun Johannessen fra Skien var gjennom mange år "voksenleder" for tenåringene i Skien. Hun var også leder for Sørlandet Baptistungdom, og med på alle leirer for ungdom.  Deltakerne på jubileumsmiddagen fikk høre om Reiduns drivkraft. - Jeg så jo det at ungdommene hadde behov for åndelige mødre og fedre, og jeg kunne være en slik, sier Reidun stille, før hun kom med en utfordring til alle unge voksne om å være se sin oppgave som åndelige mødre og fedre for dagens tenåringer, for de trenger det.

Les også

Finnes det migrantmenigheter?

Unge mennesker med migrantforeldre kjenner seg ikke igjen i begrepet.
Les mer

Bibelsmugling på Vegårtun

Etter undervisning om hvordan religionsfrihet ikke er en garanti i alle verdens land, fikk konfirmantene selv erfare hvordan det kan være å smugle bibler til forfulgte kristne.
Les mer

Velkommen til Skien

Skien Baptistmenighet er vertskap for landsmøte og sommerfest i år. Sett av dagene 6.-11.juli. Da braker det løs med mye spennende og innholdsrikt program for alle aldersgrupper.
Les mer
1 - 3 av 16
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone