Ba gjendøperne om tilgivelse
Ba gjendøperne om tilgivelse
19 august 2010
På generalforsamlingen i Det lutherske verdensforbund (LVF) ba representanter for lutherske kirker over hele verden om tilgivelse.

Da det  lutherske verdensforbundet i sommer var samlet til generalforsamling ble det gjennomført en forsoningsgudstjeneste,  både Gud og mennonitter ble bedt om tilgivelse for lutheranernes håndtering av anabaptistene, for drap og vold av anabaptister på 1500-tallet, begått av lutheranere, melder avisen Vårt Land.

Avisen Vårt Land forteller at: "Anabaptister, eller døperbevegelsen, var uglesett på reformasjonstiden blant annet fordi de nektet å døpe barna som små.

De ble ansett for ikke å delta nok i samfunnet, i det de nektet militærtjeneste og andre verv i offentligheten. Mennonittene har utspring fra frieslenderen Menno Simons, og bevegelsen regnes som reformasjonstidens «venstreradikale». Lutherske bekjennelsesskrifter fordømmer dem."

Les også

Dåp i elva

Midt i juli feiret baptistene i Skien dåp. Christer Lauritz Slettebø Thompson ble døpt av pastor Vidar Bergsland i elva utenfor Bakkestranda.
Les mer

Dåp og Kongorytmer

Søndag 18. februar var det dåp og medlemsopptakelse i Raufoss baptistmenighet.
Les mer

Markerte reformasjonen

31. oktober var det 500 år siden Luther slo opp sine 95 teser mot avlatshandel på kirkedøren i Wittenberg. Det ble starten på en ny tid.
Les mer
1 - 3 av 54
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone