Vil hjelpe internt fordrevne Chin kvinner
Vil hjelpe internt fordrevne Chin kvinner
11 september 2010
Baptistsamfunnets (DNB) rådgiver for ”Lydia-prosjektet” var nylig i Oslo for å profilere prosjektet.

Av Mette Marie Bommen

Baptistsamfunnets (DNB) rådgiver for ”Lydia-prosjektet” i Mizoram, India, var i Oslo for å presentere forslaget for Norsk Misjons Bistandsnemnd, som er midt i saksbehandling av søknadene for 2011. ”Lydia-prosjektet” er et prosjekt som har til hovedhensikt å hjelpe internt fordrevne Chin kvinner fra Burma til å starte egne, små prosjekter.

Gjennom entreprenørskap vil kvinnene kunne bidra til å brødfø familiene sine og sørge for skolegang til barna i en vanskelig hverdag uten noen rettigheter i India. Andre september var direktør for Asia Pacific Baptist Aid (APBAid) Kabi Gangmei på en snarvisitt til Oslo. Han var sammen med integrasjonsleder Mette Marie Bommen i møte med Bistandsnemnda, hvor Kabi delte fra erfaringer med låne- og sparegrupper (såkalte Home Share Groups) for kvinner i India. Det er svært betryggende å høre hvordan Kabi svarer på spørsmål og deler fra egne erfaringer i forhold til Lydia prosjektet.

DNB har søkt om NORAD midler via Bistandsnemnda, og det var derfor et viktig møte mens behandling av søknaden pågår. Kabi er grunnlegger av en organisasjon som drev utelukkende med låne- og sparegrupper og mikrofinans, og jobbet med dette fra 2001-2003. Fra 2003 har han jobbet for APBAid, en organisasjon som jobber på vegne av rundt ti millioner baptister, med bistandsprosjekter i Asia, Stillehavet og Australia.

Kabi viste stor interesse for Norge på sin snarvisitt, og stilte blant annet spørsmål ved våre to språkformer, bokmål og nynorsk. Han har også god kjennskap til norsk historie og kulturliv. Dessverre måtte planlagte møter med Chin og Karen miljøene i Oslo avlyses på grunn av visumproblemer. Kabi var for øvrig i Tyskland som styrerepresentant for EBM international.

Les også

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

På oppdrag i Chin-staten

Før påske var misjonsleder Lise Kyllingstad på besøk i Burma for å se på ulike muligheter for bistands– og hjelpearbeid inn i Chin-staten.
Les mer

Ønsker bedre risikofordeling i utviklingsarbeid

– Det er frustrerende liten politisk vilje til å dele den høye risikoen organisasjonene forventes å ta, mener Digni.
Les mer
1 - 3 av 37
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone