Inspirerende pionerhelg
Inspirerende pionerhelg
28 oktober 2010
Drømmen om menighetsplanting var felles. 22.-23. oktober møttes drøyt 30 mennesker til inspirasjon og fellesskap.
Drømmen om menighetsplanting var felles. 22.-23. oktober møttes drøyt 30 mennesker til inspirasjon og fellesskap.  Det var fjerde gang baptistsamfunnet inviterte til pionerhelg med fokus på menighetsplanting og nettverksbygging. Menighetsplanting og revitalisering av menigheter står på agendaen mange steder i Norge, fra Kirkenes, Lofoten og Melbu i nord, til Tonstad og Setesdal i Sør. I midt-Norge er det nybrottsarbeid i Kvikne og Dombås. I vest er det mennesker fra Sentrumkirken-Haugesund baptistmenighet med et fellesskap og en visjon for menighetplanting i Etne, i tillegg til en gruppe mennesker fra Etiopia og Eritrea som arbeider med planting av en menighet i Stavanger. I Oslo området har vi flere nye menigheter på gang med ulike profiler og språk, fire internasjonale menigheter er startet av afrikanske pastorer, og et brasiliansk ektepar har startet et fellesskap med hovedsakelig brasilianske kvinner. Også sørøst-Norge var godt representert på pionerhelgen, og det skjer spennende ting innen revitalisering av gamle menigheter en rekke steder. Øystein Lode og Terje Aadne delte sine erfaringer fra menighetsplanting i Norge, og Tony Acheampong kom fra København og delte om internasjonal menighetsplanting i Europa. Det Norske Baptistsamfunn ønsker å sette et sterkt fokus på menighetsplanting. Vi tror det er et godt og viktig redskap for å nå nye mennesker med evangeliet i en ny tid. Målet er at vi skal vokse fra dagens 89 til 100 menigheter innen 2020, og dit er vi på god vei! Vi ønsker å understreke at menighetsplanting ikke er for "supermennesker", men noe vanlige mennesker med en relasjon til Jesus kan gjøre. Vi trenger et mangfold av menigheter og fellesskap, og ønsker at hver bygd og by i landet vårt skal ha levende fellesskap. Og til slutt: vi skal ha rom for å feile, og tro for å gå! Av Mette Marie Bommen

Les også

Tar ikke gjenvalg

Terje Aadne har varslet hovedstyret at han avslutter tjenesten som generalsekretær sommeren 2020, etter ti år som Baptistsamfunnets leder.
Les mer

Pioner på Kypros

Det er bare et par år siden Kypros, som et av de siste landene i Europa, fikk en egen baptistmenighet, plantet av pastor Anton Balakumar Sinnathamby fra Norge.
Les mer

Hvordan bli en bedre menighetsplanter og pastor?

Mike Pears er direktør for International Baptist Study Center i Amsterdam, og har mange års erfaring som pastor og menighetsplanter i England. Tirsdag 2. april deltar han på fagdag.
Les mer
1 - 3 av 65
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone