Berget orgelet fra baptistkirka i Narvik
Berget orgelet fra baptistkirka i Narvik
3 juli 2011
Gaute Skoglund berget et stykke baptisthistorie da han tok vare på det gamle orgelet.

Av Roger Dahl

Da baptistkirka i Narvik ble solgt til Frelsesarmeen fulgte orgelet med. Imidlertid stod orgelet i veien da lokalene skulle bygges om, slik at det ble gitt bort mot at en selv demonterte og fraktet orgelet bort.

Gaute Skoglund fra Narvik fikk tilslaget, og hentet orgelet eller harmoniumet som de også kalles hjem. Skoglund, som har organistbakgrunn selv, har bygget opp orgelet hjemme, og sier til avisa Fremover at det ville vært for galt om et slikt klenodium skulle havne på fyllinga, før han villig demonstrerer den flotte klangen i orgelet.

Orgelet, som er av Jacob Knudsen fabrikat, sto opprinnelig i Baptistkirken i Bergen. Per Øvergaard som har vokst opp i Narvik forteller til baptist.no at Bergen Baptistmenighet fikk anledning til å kjøpe et pipeorgel, og dette harmoniumet ble da sendt til Narvik og installert her. Det var en kjærkommen oppgradering. Petter Skare i Bergen var nok en sentral person på avsendersiden, og Sverre Øvergaard på mottakersiden.

På søndagens gudstjeneste var det i mange år Sverre Øvergaard som satt på orgelkrakken. Baptistmenigheten i Narvik har i dag all sin virksomhet i Ballangen, der menigheten har hatt utpostvirksomhet gjennom mange år.

Les mer i Fremover

Da baptistkirka i Narvik ble solgt til Frelsesarmeen fulgte orgelet med. Imidlertid stod orgelet i veien da lokalene skulle bygges om, slik at det ble gitt bort mot at en selv demonterte og fraktet orgelet bort. Gaute Skoglund fra Narvik fikk tilslaget, og hentet orgelet eller harmoniumet som de også kalles hjem. Skoglund, som har organistbakgrunn selv, har bygget opp orgelet hjemme, og sier til avisa Fremover at det ville vært for galt om et slikt klenodium skulle havne på fyllinga, før han villig demonstrerer den flotte klangen i orgelet. Orgelet, som er av Jacob Knudsen fabrikat, sto opprinnelig i Baptistkirken i Bergen. Per Øvergaard som har vokst opp i Narvik forteller til baptist.no at Bergen Baptistmenighet fikk anledning til å kjøpe et pipeorgel, og dette harmoniumet ble da sendt til Narvik og installert her. Det var en kjærkommen oppgradering. Petter Skare i Bergen var nok en sentral person på avsendersiden, og Sverre Øvergaard på mottakersiden. På søndagens gudstjeneste var det i mange år Sverre Øvergaard som satt på orgelkrakken. Baptistmenigheten i Narvik har i dag all sin virksomhet i Ballangen, der menigheten har hatt utpostvirksomhet gjennom mange år.

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 82
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone