Dansk norsk utveksling
Dansk norsk utveksling
16 september 2011
I september hadde staben til Baptistkirken i Danmark besøk av sine norske kolleger. For å bli bedre kjent. For å utveksle erfaringer. Og for å se hvordan en bedre kan samarbeide.
I september hadde staben til Baptistkirken i Danmark besøk av sine norske kolleger. For å bli bedre kjent. For å utveksle erfaringer. Og for å se hvordan en bedre kan samarbeide. Av Roger Dahl Baptistkirken i Danmark har 55 menigheter, og omkring 6000 medlemmer. Som hos oss i Norge har en de siste årene blitt velsignet med innflyttere til Danmark, spesielt chin-folk fra Burma. Og integrasjon er derfor et område for samarbeid. Der integrasjonspastor Peter Ngaidam regelmessig leies ut til danskene. Danskene har tradisjonelt hatt sitt misjonsarbeid i Rwanda og Burundi, og også i Nagaland i India. I tillegg til støtte til evangelisk arbeid formidles det bistandsmidler fra danske myndigheter. Baptistkirken i Danmark har langt vanskeligere arbeidsvilkår økonomisk enn i Norge, Da ordningen med refusjon av kirkeskatt ikke finnes på samme vis som her. Det betyr at menighetene må gi bidrag til drift av en felles administrasjon. Bildetekst: Staben i Danmark. F.v. Poul Erik Jensen, frivillig på integrasjon, Gitte Elleby Jørgensen, administrasjonssekretær, Morten Kofoed, internasjonal misjon, Ulla Holm, økonomi og Lone Møller-Hansen, generalsekretær. Foto: Roger Dahl

Les også

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer

Klart for nytt kapittel i livet

Trine og Ørnulf Mathisen flytter om få uker til Albir-Villajoysa i Spania for å arbeide som vertskap i Sjømannskirken. Baptistkirkene på Konnerud og i Drammen er sendemenigheter.
Les mer
1 - 3 av 138
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone