kachin-folket drevet på flukt av  militærregimet
kachin-folket drevet på flukt av militærregimet
22 november 2011
Vi kan gi befolkning hjelp til å klrae seg gjennom en vinter på flukt
Kampene mellom Kachin Indepence Army og det burmesiske militæret er intensivert de siste ukene. Titusener er på flukt. Lokale grupper frykter for situasjonen deres da vinteren er i vente og de ikke har nok klær og utstyr. Kachin er en minoritet innen chin-folket i Burma, der mange har kommet til Norge, og blitt en del av baptistsamfunnet.  I Norge er det omkring 70 kachin, og omtrent alle er baptister og medlem i en lokal baptistmenighet her i Norge. Kachin-folket bor helt nord i Burma. Mens det finnes mange signaler om lettelser omkring militærregimet i Burma opplever Kachin-folket det motsatte, der konfliktene nå driver folket på flukt.  Innfor vinteren er mange naturligvis urolige for hvordan de skal få nødvendige forsyninger, og venner over hele verden ønsker å bidra med hjelp. Også baptistene i Norge er venner av Kachin-folket, og vi kan være med å hjelpe. Menigheter og enkeltpersoner som vil gi gaver til hjelp for Kachin-folket kan sende gavene til Det Norske Baptistsamfunn på konto 3000 15 13105, og mer gavene med Kachin.  Vi har gode kanaler for å sikre at midlene virkelig kommer den nødlidende befolkningen til gode. DU kan lese mer om katastroften i Kachin på Burmakomiteens nettsider:

Les også

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

Burmesisk pastor sørger over drepte slektninger

– Krisen i Burma blir verre og større dag for dag, sier Peter Ngaidam som er sterkt berørt av og engasjert i kampen mot hjemlandets militærregime. Foto: Stein Gudvangen, KPK.
Les mer

Stiller opp for Myanmar

Baptister fra hele verden stiller opp for Myanmar med et ønske om å løse den fortvilte situasjonenmilitæret har satt landet og befolkningen i.
Les mer
1 - 3 av 217
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone