Baptistsamfunnet for klimarettferdighet!
Baptistsamfunnet for klimarettferdighet!
10 november 2011
Sammen med tusenvis av engasjerte kristne over hele verden inviteres du til å gi din underskrift for en rettferdig klimaavtale i Durban.
Sammen med tusenvis av engasjerte kristne over hele verden inviteres du til å gi din underskrift for en rettferdig klimaavtale i Durban. Klimaendringer og kirken Som kristne er vi gitt et spesielt ansvar for skaperverket: «Så tok HERREN Gud mennesket og satte det i Edens hage til å dyrke og passe den.» (1.Mos 2:15) -          Klimaendringer er en virkelighet, sier Desmond Tutu, erkebiskop, apartheidaktivist og vinner av Nobels fredspris. -          Livet er avhengig av et bærekraftig miljø. Uten en verden blir det ingen ting - verken fugler, dyr, trær eller oss. Dagen før verdens ledere samles til klimatoppmøte i Sør-Afrika vil Desmond Tutu overlevere underskrifter på vegne av kirker over hele verden for en bedre og mer rettferdig klimaavtale. Kirkens Nødhjelp og Changemaker organiserer den norske kampanjen, i samarbeid med flere kirkesamfunn og organisasjoner. Kirkelige nettverk i Afrika og over hele verden samler i disse dager underskrifter. Dersom kirkene står sammen og mobiliserer er det håp om at kirkenes stemme også vil bli hørt på høyeste politiske nivå – både i Norge og internasjonalt. Dette er kravene i kampanjen: -          Norge må kutte sine klimagassutslipper med 40 % fra 1990-nivå innen 2020. -          Regjeringens klimamelding må komme så fort som mulig. -          Norge må jobbe for å videreføre Kyoto-protokollen, forbedre den og øke målene. -          Norge må legge penger på bordet til klimatilpasning og klimakutt til fattige land, og foreslå en prosess som sørger for at andre rike land gjør det samme. Skriv under for å gjøre klimakatastrofer til historier!

Les også

Tverrkirkelig samarbeid i fasteaksjonen

Dagfinn Høybråten oppfordrer alle menigheter, på tvers av kirkesamfunn, til å samarbeide om Kirkens Nødhjelps fasteaksjon, og får et rungende ja fra Baptistkirka og Den norske kirke i Skien.
Les mer

Torsdager i svart ...

- På torsdager kler vi oss i svart, i protest mot vold og overgrep, og i solidaritet med de som rammes, sier generalsekretær Erhard Hermansen i Norges kristne råd.
Les mer

Finnes det migrantmenigheter?

Unge mennesker med migrantforeldre kjenner seg ikke igjen i begrepet.
Les mer
1 - 3 av 47
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone