Baptistsamfunnet for klimarettferdighet!
Baptistsamfunnet for klimarettferdighet!
10 november 2011
Sammen med tusenvis av engasjerte kristne over hele verden inviteres du til å gi din underskrift for en rettferdig klimaavtale i Durban.
Sammen med tusenvis av engasjerte kristne over hele verden inviteres du til å gi din underskrift for en rettferdig klimaavtale i Durban. Klimaendringer og kirken Som kristne er vi gitt et spesielt ansvar for skaperverket: «Så tok HERREN Gud mennesket og satte det i Edens hage til å dyrke og passe den.» (1.Mos 2:15) -          Klimaendringer er en virkelighet, sier Desmond Tutu, erkebiskop, apartheidaktivist og vinner av Nobels fredspris. -          Livet er avhengig av et bærekraftig miljø. Uten en verden blir det ingen ting - verken fugler, dyr, trær eller oss. Dagen før verdens ledere samles til klimatoppmøte i Sør-Afrika vil Desmond Tutu overlevere underskrifter på vegne av kirker over hele verden for en bedre og mer rettferdig klimaavtale. Kirkens Nødhjelp og Changemaker organiserer den norske kampanjen, i samarbeid med flere kirkesamfunn og organisasjoner. Kirkelige nettverk i Afrika og over hele verden samler i disse dager underskrifter. Dersom kirkene står sammen og mobiliserer er det håp om at kirkenes stemme også vil bli hørt på høyeste politiske nivå – både i Norge og internasjonalt. Dette er kravene i kampanjen: -          Norge må kutte sine klimagassutslipper med 40 % fra 1990-nivå innen 2020. -          Regjeringens klimamelding må komme så fort som mulig. -          Norge må jobbe for å videreføre Kyoto-protokollen, forbedre den og øke målene. -          Norge må legge penger på bordet til klimatilpasning og klimakutt til fattige land, og foreslå en prosess som sørger for at andre rike land gjør det samme. Skriv under for å gjøre klimakatastrofer til historier!

Les også

Har tro på mer økumenisk samarbeid

En ny rapport fra Norges Kristne Råd viser en stor velvilje til å samarbeide på tvers av ulike kristne kirkesamfunn i Norge til tross for ulik teologi og praksis.
Les mer

Runder 80 år i dag

Tidligere generalsekretær Per J. Midteide fyller i dag 80 år. Alle gode ønsker for dagen i dag og tiden som ligger foran.
Les mer

Fasteaksjonen

Forandre. For andre. Ingen barn skal måtte drikke skittent vann. Likevel må 785 millioner mennesker det hver dag. La oss bidra til en mer rettferdig verden sammen.
Les mer
1 - 3 av 57
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone