Tydelig oppfordring til rike land på Interfaith Rally
Tydelig oppfordring til rike land på Interfaith Rally
30 november 2011
En stor delegasjon fra Norges Kristne Råd er på plass for å følge klimatoppmøtet i Durban denne uka. Den store starten var da tusenvis av mennesker fra ulike trosbaserte organisasjoner overleverte underskrifter på Interfaith Rally på Kings Park Stadium søndag.
En stor delegasjon fra Norges Kristne Råd er på plass for å følge klimatoppmøtet i Durban denne uka. Den store starten var da tusenvis av mennesker fra ulike trosbaserte organisasjoner overleverte underskrifter på Interfaith Rally på Kings Park Stadium søndag. Administrasjonskonsulent Håkon Sigland er med i delegasjonen. Seremonien startet med at hundrevis av religiøse ledere gikk i prosesjon inn på stadion. Her kunne man blant annet se imamer, buddhistmunker og prester fra alle tradisjoner, mange nasjonaliteter, kjønn og aldre. Det er godt å kjenne på at vi er en bred bevegelse av religiøse deltakere som står sammen i kampen for en rettferdig klimaavtale. Desmond Tutu overleverte de nær 200.000 underskriftene fra We have faith. Act now for climate justice-kampanjen, som stiller krav om å forpliktelse til en rettferdig, ambisiøs og juridisk bindende avtale (link til den norske delen av kampanjen her). Mange norske kirkesamfunn og religiøse aktører har deltatt svært aktivt i denne kampanjen. Biskop Geoff Davies takket Norge for deres gode økonomiske støtte til det massive arrangementet på Kings Park.  Det norske utenriksdepartementet var en av hovedsponsorene for rallyet. Men han kom også med en veldig konkret utfordring, som på mange måter likner på Tutus tale. Kampen mot klimaendringer kan bare vinnes dersom alle står sammen og gjør en innsats. Davies var tydelig på hva Norge måtte gjøre. ”Dere må slutte å ta opp olje!” Det er ikke bra nok at Norge gir penger, kuttene må tas hjemme også. Les mer om klimadelegasjonens aktiviteter på www.gronnkirke.no

Les også

Uenige i signaler om ny trossamfunnslov

Norges Kristne Råd ser med bekymring på signalene fra styresmaktene om endring av trossamfunnsloven.
Les mer

– Viktig at tros- og livssynssamfunnene står sammen

Med 30 års fartstid i økumeniske råd, har nylig pensjonerte Dag Nygård vært en sentral aktør i å forme en retning for det norske livssynsfeltet i en tid med store forandringer.
Les mer

Fredsgudstjeneste for Ukraina

Både kongehus, regjering og kirke-Norge kom tirsdag sammen i bønn for situasjonen i Ukraina. Anledningen var direktesendt fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo.
Les mer
1 - 3 av 42
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone