Baptismen i Nord-Norge begynte i Tromsø
Baptismen i Nord-Norge begynte i Tromsø
7 desember 2011
I mer enn 140 år har Tromsø Baptistmenighet brakt evangeliet videre, i byen og i landsdelen for øvrig.

Av Hermod Bakkevoll

I dag er menighetens virksomhet konsentrert i Tromsø ,og forsamlingen også i tromsø er preget av innvandringen til Norge i senere år.

I slutten av november markerte Tromsø Baptistmenighet at de har hatt sitt virke i Tromsø, og for så vidt i hele Nord Norge i mer enn 140 år, menigheten i sine tidlige år hadde virksomhet langs hele kysten fra Vesterålen til Finnmark.

Kirka var nesten fullsatt av engasjerte mennesker, som på forskjellig vis bidro til en rik kveld. Leif Vollan tok oss med på en spennende og morsom reise gjennom menighetens historie, og vi fikk lytte til intervju med menighetens eldste medlem, Rachel Hustad. Sten Sørensen, en av menighetens tidligere pastorer, var festtaler, og menighetens nåværende pastor, David Hunstad ledet på en fin måte.

Sang og musikk har alltid preget menighetslivet i Tromsø Baptistmenighet, og dette ble også reflektert i jubileumsfesten. Vi kunne glede oss over flere forskjellige sang- og musikkinnslag. For tiden er Tromsø Baptistmenighet inne i en prosess hvor alle sider av menighetens liv, virke og rammevilkår gjennomtenkes og bearbeides.

Denne prosessen ligger i Guds hånd, og vi kan glede oss over at jubileumsmarkeringen ble en inspirerende og tankevekkende milepæl også i denne prosessen i menigheten. Tusen takk til alle dere venner i Baptistkirka i Tromsø, som tok oss med i denne flotte markeringen.

Les også

Distriktsnytt i posten

Baptistmenigheten i Ballangen har gitt femhundretusen kroner til Rivermont Ungdomssenter. Dette er en storslått gave, og har vært mulig å realisere etter at menigheten solgte baptistkirken i Narvik. Du kan lese mer om denne gaven og andre nyheter i Distriktsnytt, som er på vei til abonnentene.
Les bladet

Tverrkirkelig familieleir

Hva får du hvis du blander baptister, katolikker, NLM-ere, frelsesoffiserer, pinsevenner, normisjonærer, misjonsforbundere og lutheranere? Da får du alle tiders Familieleir på Rivermont.
Les mer

Tromsø blir landsmøtested

Baptister fra hele landet vil samles i ishavsbyen 5.-7. juli 2019.
Les mer
1 - 3 av 93
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone