Baptismen i Nord-Norge begynte i Tromsø
Baptismen i Nord-Norge begynte i Tromsø
7 desember 2011
I mer enn 140 år har Tromsø Baptistmenighet brakt evangeliet videre, i byen og i landsdelen for øvrig.

Av Hermod Bakkevoll

I dag er menighetens virksomhet konsentrert i Tromsø ,og forsamlingen også i tromsø er preget av innvandringen til Norge i senere år.

I slutten av november markerte Tromsø Baptistmenighet at de har hatt sitt virke i Tromsø, og for så vidt i hele Nord Norge i mer enn 140 år, menigheten i sine tidlige år hadde virksomhet langs hele kysten fra Vesterålen til Finnmark.

Kirka var nesten fullsatt av engasjerte mennesker, som på forskjellig vis bidro til en rik kveld. Leif Vollan tok oss med på en spennende og morsom reise gjennom menighetens historie, og vi fikk lytte til intervju med menighetens eldste medlem, Rachel Hustad. Sten Sørensen, en av menighetens tidligere pastorer, var festtaler, og menighetens nåværende pastor, David Hunstad ledet på en fin måte.

Sang og musikk har alltid preget menighetslivet i Tromsø Baptistmenighet, og dette ble også reflektert i jubileumsfesten. Vi kunne glede oss over flere forskjellige sang- og musikkinnslag. For tiden er Tromsø Baptistmenighet inne i en prosess hvor alle sider av menighetens liv, virke og rammevilkår gjennomtenkes og bearbeides.

Denne prosessen ligger i Guds hånd, og vi kan glede oss over at jubileumsmarkeringen ble en inspirerende og tankevekkende milepæl også i denne prosessen i menigheten. Tusen takk til alle dere venner i Baptistkirka i Tromsø, som tok oss med i denne flotte markeringen.

Les også

Klart til bruk ...

Så snart situasjonen rundt korona-pandemien tillater det er Rivermont Ungdomssenter klar til bruk. Byggekomiteen møttes med betryggende korona-avstand.
Les mer

Digitale gudstjenester 3. mai

På den fjerde søndagen i påsketiden inviteres det igjen til digitale gudstjenester og samlinger i Medkila kirke og en lang rekke andre av kirkesamfunnets menigheter.
Les mer

«Se, jeg gjør noe nytt»

12. mars ble kirkedørene stengt. Nå yrer det av kirkeliv på nett.
Les mer
1 - 3 av 98
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone