Japansk baptist fikk miljøpris fra FN for bevaring av skog
Japansk baptist fikk miljøpris fra FN for bevaring av skog
27 februar 2012
Østerfisker Shigeatsu Hatakeyama fra det nordøstlige Japan har i mer enn 20 år utviklet et skogområde som holder elvene rene og østersen sunn.
Østerfisker Shigeatsu Hatakeyama (68) fra det nordøstlige Japan har i mer enn 20 år utviklet et skogområde som holder elvene rene og østersen sunn. Dette er han blitt kjent som "Bestefar Østers" for. Etter tsunamien har han gjenreist dette området, for uten at skogen komemr på plass igjen vil han ikke lenger kunne fiske østers, fordi skogen gir et viktig bidrag av jern og mineraler til havets økosystem, og derved levevilkår for østers. I forbindelse med FN prisen "Forest Hero Award" som deles ut til mennesker som gjør en insnats for trær og skog, sier han at Salme 42 med ordene "Som hjorten lengter etter bekker med vann, lengter min sjel etter deg, min Gud." har vært hans inspirasjon i arbeidet. "Bestefar Østers" er baptist. Les mer

Les også

Myanmar trenger vår oppmerksomhet, nå!

«Situasjonen i Myanmar er hjerteskjærende, og våre brødre og søstre i Myanmar ber oss om å ikke glemme dem. Flere norske kirkesamfunn og hjelpeorganisasjoner er sterkt engasjert i Myanmar, de trenger vår støtte.
Les mer

Ber om støtte til befolkningen i Myanmar

I Myanmar er det mange som lider etter militærkuppet i februar. Eksilregjeringen, der religiøse minoriteter har fått mer plass, ber om engasjement og støtte.
Les mer

Ønsker å være til velsignelse for baptistene

European Baptist Federation la nylig ut et intervju som deres informasjonsmedarbeider Tim SolWoong Kim har gjort med generalsekretær Bjørn Bjørnø.
Les mer
1 - 3 av 137
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone