Baptistmenighet ga kirka til velforeningen i bygda
Baptistmenighet ga kirka til velforeningen i bygda
9 mars 2012
De siste aktive baptistene på Nordmela i Andøy er godt oppe i 80-årene. Nylig ble kirkebygget overlevert til Nordmela Vel, som vil sørge for at Fristad forblir bygdas kirke.

Tekst: Roger Dahl / Foto: Mette-H. Berger Amundsen, Andøyposten

På et festsamvær kunne forstander i Åse Baptistmenighet, Bergliot Skoglund overrekke skjøte på eiendommen til Ole Konrad Pettersen, som er leder av det nye husstyret. Pettersen kvitterte med blomsterhilsen til Sigurd Øvergård og Hilbjørg og Bernt Rødevand, som de siste baptistene på Nordmela (bildet).

– Huset skal drives som ei kirke som Nordmela Vel skal styre. Vi skal leie det ut både til møter, begravelser, konserter og alt mulig, sier leder av husstyret Ole Konrad Pettersen til Andøyposten.

Baptistbevegelsen var tidlig aktiv i bygda, og det første lokalet ble reist i cirka 1918. Den siste utvidelsen skjedde i 1967 da bygget fikk sin nåværende form.

– Vi aktive baptistmedlemmer på Nordmela nærmer oss nå 90 år alle sammen, og vi har bedt om å få slippe ansvaret. Huset skal nå brukes når folk har behov for det.

Åse Baptistmenighet har også latt oss få beholde de midlene vi har samlet inn i løpet av årene på kollekt og gaver. Det er vi veldig takknemlig for. Til sammen dreier det seg om nærmere 120.000 kroner, sa Øvergård i en kommentar til Andøyposten.

Les også

Distriktsnytt i posten

Baptistmenigheten i Ballangen har gitt femhundretusen kroner til Rivermont Ungdomssenter. Dette er en storslått gave, og har vært mulig å realisere etter at menigheten solgte baptistkirken i Narvik. Du kan lese mer om denne gaven og andre nyheter i Distriktsnytt, som er på vei til abonnentene.
Les bladet

Tverrkirkelig familieleir

Hva får du hvis du blander baptister, katolikker, NLM-ere, frelsesoffiserer, pinsevenner, normisjonærer, misjonsforbundere og lutheranere? Da får du alle tiders Familieleir på Rivermont.
Les mer

Tromsø blir landsmøtested

Baptister fra hele landet vil samles i ishavsbyen 5.-7. juli 2019.
Les mer
1 - 3 av 94
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone