Markant nordnorsk baptist fylte hundre år
Markant nordnorsk baptist fylte hundre år
14 november 2012
Haldis Øvergaard, Narvik, fylte 100 år lørdag 25. februar. Nettstedet baptist.no gratulerer med dagen og ønsker Guds signing over dagene som kommer. Fru Øvergaard er den eldste baptisten i Norge.

 Hun ble født i 1912 i Trondheim, hvor hun hadde sine første leveår. Etter det bodde familien noen år på Sunndalsøra før de flyttet til Borge i Lofoten. I Lofoten hadde hun sine ungdomsår og der fikk hun sin første yrkeserfaring på telegrafen.

Siden ble det flere år med arbeid innen helsesektoren. En tid reiste hun også som evangelist sammen med bl.a. Aasa Vikedal og Jenny Elvsveen. Sortland og flere steder i Nord Norge ble besøkt. Etter krigen flyttet hun til Narvik og giftet seg med Sverre Øvergaard.

Hennes engasjement har etter dette i stor grad vært innen familiens rammer. Haldis Øvergaard er mor til Per Øvergaard, som for tiden er leder av vårt hovedstyre og tvillingbroren Ola. I Narvik har hun vært et aktivit og trofast medlem av Narvik Baptistmenighet. Mange gjestepredikanter har fått husly, mat og godt stell i hennes hjem. Hun bor nå på Furumoen sykehjem og setter fortsatt pris på besøk.

 

Les også

100 år med misjonsvirksomhet i Kongo

12.-13. september ble misjonsjubileet feiret med glimt fra historien og visjoner for arbeidet framover. Opptak fra feiringen er nå tilgjengelig på nett.
Les mer

Stolt historie

For 160 år siden ble den første norske baptistmenigheten stiftet. Til 150 årsmarkeringen lagde vi film som vi gjerne deler på nytt!
Les mer

Klart til bruk ...

Så snart situasjonen rundt korona-pandemien tillater det er Rivermont Ungdomssenter klar til bruk. Byggekomiteen møttes med betryggende korona-avstand.
Les mer
1 - 3 av 147
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone