Markant nordnorsk baptist fylte hundre år
Markant nordnorsk baptist fylte hundre år
14 november 2012
Haldis Øvergaard, Narvik, fylte 100 år lørdag 25. februar. Nettstedet baptist.no gratulerer med dagen og ønsker Guds signing over dagene som kommer. Fru Øvergaard er den eldste baptisten i Norge.

 Hun ble født i 1912 i Trondheim, hvor hun hadde sine første leveår. Etter det bodde familien noen år på Sunndalsøra før de flyttet til Borge i Lofoten. I Lofoten hadde hun sine ungdomsår og der fikk hun sin første yrkeserfaring på telegrafen.

Siden ble det flere år med arbeid innen helsesektoren. En tid reiste hun også som evangelist sammen med bl.a. Aasa Vikedal og Jenny Elvsveen. Sortland og flere steder i Nord Norge ble besøkt. Etter krigen flyttet hun til Narvik og giftet seg med Sverre Øvergaard.

Hennes engasjement har etter dette i stor grad vært innen familiens rammer. Haldis Øvergaard er mor til Per Øvergaard, som for tiden er leder av vårt hovedstyre og tvillingbroren Ola. I Narvik har hun vært et aktivit og trofast medlem av Narvik Baptistmenighet. Mange gjestepredikanter har fått husly, mat og godt stell i hennes hjem. Hun bor nå på Furumoen sykehjem og setter fortsatt pris på besøk.

 

Les også

Høstnummeret i trykken

Den tredje utgaven av Distriktsnytt i 2023 er nå i trykken. Gled deg over mange positive nyheter og inspirerende lesning fra vår nordligste landsdel.
Les mer

Rundet 100 år med stil

Gunvor Jacobsen fra Andenes rundet 100 år med todagers feiring 10. og 11. november.
Les mer

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer
1 - 3 av 166
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone