- Stans tvangsretur til Etiopia for barnas skyld
- Stans tvangsretur til Etiopia for barnas skyld
15 mars 2012
Flerkulturelt kirkelig nettverk oppfordrer regjeringen til å la humanitære hensyn telle tyngre enn innvandrings-politiske hensyn.
Flerkulturelt kirkelig nettverk oppfordrer regjeringen til å la humanitære hensyn telle tyngre enn innvandrings-politiske hensyn. Av Roger Dahl I uttalelsen fra det økumeniske rådet heter det: "I følge den nylig fremforhandlede returavtalen med Etiopia er 15.mars 2012 frist for frivillig utreise for etiopiske asylsøkere. Det er uakseptabelt og umenneskelig å utvise etiopiske barn som har levd flere år i landet og har sterk tilknytning til Norge.  Det er tydelig brudd både på FNs barnekonvensjon og prinsippet om at barns rettigheter ikke skal settes til side på grunn av foreldres valg. Barnas tilknytning til riket må prioriteres foran innvandringsregulerende hensyn. Vi ber derfor regjeringen om å ikke tvangsreturnere barna og deres familier. Vi forventer at stortingsmeldingen om ”Barn på Flukt” som er varslet, er i tråd med FNs barnekonvensjon." Les mer Bildet viser den nyvalgte styringsgruppen for Flerkulturelt kirkelig nettverk stiller seg bak uttalelsen. F.v.: Mette Marie Bommen (Baptistsamfunnet), Siv Bonde (Kirkens Nødhjelp), Lemma Desta (prosjektleder, Flerkulturelt kirkelig nettverk), Erik Høidahl (KIA - Kristent Interkulturelt Arbeid), Emma Tseng (Scandinavian Chinese Church in Oslo), Oscar Garnes (KA - Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon)

Les også

Uenige i signaler om ny trossamfunnslov

Norges Kristne Råd ser med bekymring på signalene fra styresmaktene om endring av trossamfunnsloven.
Les mer

– Viktig at tros- og livssynssamfunnene står sammen

Med 30 års fartstid i økumeniske råd, har nylig pensjonerte Dag Nygård vært en sentral aktør i å forme en retning for det norske livssynsfeltet i en tid med store forandringer.
Les mer

Fredsgudstjeneste for Ukraina

Både kongehus, regjering og kirke-Norge kom tirsdag sammen i bønn for situasjonen i Ukraina. Anledningen var direktesendt fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo.
Les mer
1 - 3 av 141
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone