Guds nåde på menyen
Guds nåde på menyen
17 april 2014
- Gud har satt oss til å drive kroa i Aurdal, sier det danske ekteparet Maria og Peter Näsström.

Av Roger Dahl

- Gud har satt oss til å drive kroa i Aurdal, sier det danske ekteparet Maria og Peter Näsström, som har vært kroverter på Munkekroen siden 2003. Tre år etter ble kroa innviet som kirkelokale, og hver måned inviteres det til frokostgudstjeneste. Kroeierne legger aldri skjul på sitt ståsted, og Guds nåde står alltid på menyen.

Maria og Peter Näsström er henholdsvis konditor og kokk, og hjemme i Danmark hadde de arbeidet innen bransjen i ulike sammenhenger. Peter har vært chef på hoteller og restauranter både i Tyskland og i Danmark, og familien hadde drevet sitt eget cateringfirma med stor suksess. På 90-tallet fikk Maria og Peter kontakt med en gruppe kristne, for å gjøre historien kort fikk de begge et kristent livssyn. Etter å  ha arbeidet på Danebu i Valdres (Dansk folkeferie) en tid, sluttet de der, uten å ha nytt arbeid avklart. Samtidig var eiendommen de idag eier i Aurdal til salgs. De overtok  i 2002, og åpnet kroa året etter, og de sier at hele tiden har de kjent på Guds kall og ledelse i forhold til kroa. Etter hvert ble det knyttet kontakter med baptistene i Norge, og i 2006 gikk ekteparet inn i Gardermoen kristne fellesskap, og arbeidet i Aurdal ble etablert som en virksomhet tilknyttet denne menigheten. Kroa ble innviet til kirkelokale, og er sannsynligvis den eneste kroa som også er innviet til slik bruk.

- Alle er velkommen til kroa vår, sier Näsström, vi forkynner ikke med ord, men med handling. De understreker at de gjennom sitt håndtverk som kokk og konditor ønsker å bryte inn i menneskers hverdag med vennlighet og gode opplevelser. Den som har spist på Munkekroen kan undertreke akkurat det. Den første søndagen hver måned inviteres det til frokostgudstjeneste, med god mat og drikke, med forkynnelse av Guds ord og kristent fellesskap. Munkekroen ligger rett ved E16 i Aurdal, midt mellom Bergen og Oslo, og er  vel verdt et stopp, for matens del, men ikke minst for å treffe et fantastisk ektepar som har funnet sin plass i Guds rike i Aurdal i Valdres.

Familien disponerer også et lite gjestehus i tilknytning til kroa, og mindre grupper kan veldig gjerne legge ulike møter til stedet, vertskapet og atmosfæren på  kroa er vel verdt turen. Les mer om kroa på www.munkekroen.com

Les også

Menighetsplantingen på Jessheim - et av Norges største vekstområder

En sterk visjon driver arbeidet i Gardermoen Kristne Fellesskap som startet virskomheten i 2005 og ble offisielt stiftet i 2006. De skal være «En lokal flerkulturell menighet i Jessheim hvor Guds nærvær er tilstede, og hvor mennesker blir vunnet, fostret, og sendt som Jesu disipler.»
Les mer

Dåp i Valdres

Første juli feiret baptistgruppa i Aurdal dåp.
Les mer

Femten nye medlemmer på en måned

I løpet av en snau måned har Gardermoen Kristne Fellesskap hatt gleden av å ønske femten nye medlemmer velkommen.
Les mer
1 - 3 av 5

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone