Ønsker å bidra til forandring
Ønsker å bidra til forandring
25 januar 2013
Oddvar Rønsen, baptist fra Oslo og økonom med erfaring fra internasjonalt næringsliv er engasjert i Misjonsalliansens program for mikrokreditt.
Oddvar Rønsen, baptist fra Oslo og økonom med lang erfaring fra internasjonalt næringsliv har i flere år vært engasjert i Misjonsalliansens program for mikrokreditt. Av Roger Dahl I et portrett i giverbladet Tsjili sier Rønsen blant annet: –Jeg har alltid villet engasjere meg i noe som skaper en forskjell, noe som fremmer utvikling og skaper velstand, og forteller om hvordan hans gode venn fra Argentina, René Padilla, åpnet veien til Misjonsalliansen, fordi Padilla også var en god venn av Misjonsalliansens generalsekretær Arnt Jerpstad. Det ble begynnelsen på engasjementet hos Misjonsalliansen, utover det å være giver. Rønsen ble med i det rådgivende utvalget for mikrofinans. I dag er Rønsen engasjert i forhold til et større mikrofinansprosjekt i Vietnam, der formålet er å hjelpe fattige kvinner, der kvinnene som får lån også får tilbud om ulike kurs, som vil gjøre dem bedre skikket til å forvalte pengene de låner og til å gjennomføre prosjekter innenfor dyrehold, landbruk og annet. –Deler av mikrokreditnæringen drives for å tjene penger, ikke for å tjene mennesker, sier Oddvar Rønsen til Tsjili og fortsetter: –Jeg vil løfte fram en kristen, sosial mikrofinans, der man setter mennesker i sentrum, og der man beskytter låntakerne mot seg selv. Saken er at fattige mennesker så lett kan ta opp lån de ikke er i stand til å betale tilbake. Illustrasjonstekst: Faksimile fra Tsjili 5/2012  

Les også

Tungt å være prosjektleder i Kongo

Dårlig valutakurs skaper langsiktige problemer for barn i Bas Uele.
Les mer

Studietur til Tyrkia - avlyst

I samarbeid med EBMI inviterte vi studietur til Tyrkia for pastorer, menighetsledere og andre interesserte 8.-14. september. Denne turen er dessverre avlyst på grunn av usikkerheten rundt utviklingen av Korona-viruset.
Les mer

På evalueringsreise til Kongo

I skoleprosjektet, som går fra 2014 til 2018 var det tid for oppfølging og evaluering, for å sikre at en er på rett vei i forhold til målsettingene.
Les mer
1 - 3 av 124
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone