Michael Kisskalt fra Tyskland inspirerte over 50 baptistledere samlet til samarbeidsråd i februar
Michael Kisskalt fra Tyskland inspirerte over 50 baptistledere samlet til samarbeidsråd i februar. Av Roger Dahl Resultat av dagen var spennende samtaler om integrasjon og utfordringer omkring det å være et flerkulturelt kirkesamfunn.  Michael Kisskalt fra Tyskland (bildet) og Jon Steinar Kjøllesdal var invitert som foredragsholdere, og deltok også i en panelsamtale med Magnus Lund, Anton Sinnathamby og Mette Marie Bommen. Kiskalt delte erfaringer fra hjemlandet, der han var tydlig på at dem som ikke kjenner seg hjemme i den tyske settingen oppmuntres til å danne egne menigheter. -Vi tyskere er for "kjølige", og våre gudstjenester er for kjedelige. Samtidig er vi ivrige på å bygge broer, og på sikt kunne bygge kulturer sammen, sa Kisskalt blant annet. Kisskalt delte det bibelske perspektivet. Han pekte blant annet på hvordan det på tross av tydelige skiller mellom de hebraiske kristne og de hellenistiske kristne, så holdt de sammen. Og hvordan de lærte seg å leve med at loven som var hellig for de hebraiske kristne ikke var det for de hellenistiske.  Felles var at alle trodde på Jesus.  

Les også

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer

Kom hjem 3. april

Integrasjonspastor Peter Ngaidam var i Myanmar da koronakrisen eskalerte i størrelse, og har fått vært til hjelp for både ambassaden og andre nordmenn som har vært i Myanmar på besøk.
Les mer

Nye pastorer i Brumunddal

«Brumunddal har som by reist seg mot rasismen, derfor er det en sterk proklamasjon at menigheten velger å ansette en norsk og en med fremmedkulturell bakgrunn,» mener nyansatt pastor Bjørn Olav Hansen.
Les mer
1 - 3 av 106
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone