Første baptistmenighet i Sandnessjøen
Første baptistmenighet i Sandnessjøen
20 mars 2013
Det har helt sikket vært baptistisk virksomhet i Sandnessjøen, men ikke menighet. Nå er Lighthouse International Church of God stiftet.
Det har helt sikket vært baptistisk virksomhet i Sandnessjøen. Men aldri egen baptistmenighet. Nå har Lighthouse International Church of God fra Sandenessjøen søkte medlemskap. Av Roger Dahl Integrasjonsleder Mette Marie Bommen skriver i høringsbrevet som er sendt alle menighetene i Nord Norge at menigheten ble stiftet 8. januar i fjor, består av 18 medlemmer. Seks av dem er barn og ungdom. Flest asylsøkere Det har vært et kristent felleskap blant Afrikanere i kystbyen et par år. Hovedsakelig med tilknytning til asylmottaket. Gruppen har feiret gudstjeneste, hatt bibelstudier og bønn på regelmessig basis. Menigheten ble stiftet av pastor Austin Okunbor, som ikke fikk opphold og nå er sendt tilbake til Nigeria. Menigheten ledes nå av ekteparet Judith Omorodion og Noatien Ouattara som har bodd i Norge 10 år, snakker norsk og har opphold. De har tre barn. Resten av medlemmene er asylsøkere og bor på mottak. –Det betyr at gruppen er ustabil, sier integrasjonsleder Mette Marie Bommen i en kommentar, og føyer til at medlemmer kan risikere å bli sendt ut, samtidig som det kommer stadig nye asylsøkere som kan knyttes til gruppen. Bommen understreker at selv om menighetsplantingen av den grunn har en lav list er vårt perspektiv likevel at status som asylsøknad ikke er avgjørende for medlemskap i en menighet eller etablering av et fellesskap. Både Mette Marie Bommen og distriktsarbeider Hermod Bakkevoll har besøkt gruppen. Fire menigheter Det er ikke bare i Sandnessjøen det plantes menigheter. Det foreligger tre andre søknader om medlemskap. Det er Vest Agder Chin Church, med utgangspunkt i chin-miljøet i Kvinesdal. Noen av medlemmene har gått over fra Gyland menighet. I Langesund ble Chin Baptist Church stiftet i vinter. Gruppen har gått ut fra Langesund Baptistmenighet. Den siste menigheten som har søkt medlemskap er bykirka på Lillehammer, som ledes av en gruppe som tidligere tilhørte Lillehammer Baptistmenighet. Søknader om medlemskap behandles av landsmøtet etter at høringsrunde er gjennomført i distriktet menigheten er etablert. Bildetekst: Judith Omorodion og Noatien Ouattara leder menigheten Lighthouse i Sandnessjøen. På bildet er de sammen med sin eldste datter. Foto: Privat  

Les også

Glede over ny menighet

Telemark Chin Baptist Church ble tatt opp som ny medlemsmenighet i landsmøtet 2019.
Les mer

Tar ikke gjenvalg

Terje Aadne har varslet hovedstyret at han avslutter tjenesten som generalsekretær sommeren 2020, etter ti år som Baptistsamfunnets leder.
Les mer

Pioner på Kypros

Det er bare et par år siden Kypros, som et av de siste landene i Europa, fikk en egen baptistmenighet, plantet av pastor Anton Balakumar Sinnathamby fra Norge.
Les mer
1 - 3 av 143
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone