Spare- og lånegrupper gir nye muligheter for kvinnene
Spare- og lånegrupper gir nye muligheter for kvinnene
20 juni 2013
Nesten 1000 kvinner harfått hjelp til et bedre liv på gunn av det norske prosjektet "Lydia", der kvinner i Mizoram-provinsen i India får delta i spare- og lånegrupper, og gjennom det bedre levekår.
Nesten 1000 kvinner harfått hjelp til et bedre liv på gunn av det norske prosjektet "Lydia", der kvinner i Mizoram-provinsen i India får delta i spare- og lånegrupper, og gjennom det bedre levekår. Av Arild Harvik Lydia- prosjektet er støttet av NORAD. Norske Chin menigheter bidrar med DNB’s egenandel. Budsjettrammen for prosjektet er i år på  540.000 kroner. Det er nå ca 950 kvinner som er med i prosjektet. De har dannet spare- og lånegrupper – ”mikrokreditt”. Gruppene kan bevilge mindre lån til medlemmene, slik at de kan starte med inntektsbringende arbeid. Prosjektet drives i samarbeid med baptistmenigheter i provinsen og administreres av DNB og ”Asian Pazific Baptist Aid”. I gruppene gis det også undervisning i søm og brodering, dessuten undervisning i regnskap og bokføring. Menighetene i Mizoram har ikke tradisjon for at kvinner samles, for å være sammen som kvinner. I Mizoramprovinsen i India bor det et sted mellom 50 000 og 60 000 tusen Chin flykninger. De lever et usikkert liv i stor fattigdom.Vi vil søke om å få forlenget prosjektet fram til og med 2016 og vi har fått mange gode tilbakemeldinger; her er en av dem: A.Lalmuanpuii  Rebeki SHG Armed Veng, er utdannet skredder. De siste årene har hun ikke hatt noen symsaksin, og har hatt problemer med å finne arbeid. Hun tok opp et lån på 500 Rupi (sa 5o kroner). For det kunne hun kjøpe en brukt symaskin. Nå kan hun sitte hjemme å tai mot bestillinger. Det gir inntekt til løpene utgifter og skolepenger for barna.            

Les også

Militæret angriper befolkning på flukt

Tirsdag 10. januar ble det gjennomført et luftangrep på Chin-folk som har søkt tilflukt tett ved grensen til India.
Les mer

Tungt å være prosjektleder i Kongo

Dårlig valutakurs skaper langsiktige problemer for barn i Bas Uele.
Les mer

Studietur til Tyrkia - avlyst

I samarbeid med EBMI inviterte vi studietur til Tyrkia for pastorer, menighetsledere og andre interesserte 8.-14. september. Denne turen er dessverre avlyst på grunn av usikkerheten rundt utviklingen av Korona-viruset.
Les mer
1 - 3 av 153
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone