Callam i forbindelse med Mandelas død
Callam i forbindelse med Mandelas død
7 desember 2013
Washington, DC ( BWA ) Det verdensomspennende fellesskap av baptister sørger i forbindelse med president Nelson Mandelas død.
Washington, DC ( BWA ) Det verdensomspennende fellesskap av baptister sørger i forbindelse med president Nelson Mandelas død, den første svarte lederen av demokratisk Sør- Afrika . Av Neville Callam Som borger av Jamaica, det første landet i verden som innførte handelsblokade mot apartheid i Sør- Afrika, det var i 1957, mens landet mitt fortsatt var en koloni av Storbritannia. Som en som hadde det privilegium å tjene i laget av FN-observatører ved valget i 1994, da Mandela ble valgt som Sør-Afrikas president. Og som generalsekretær i Baptist World Alliance, som fremmer respekt for menneskeverd og feirer bidrag fra alle som jobber utrettelig for en triumf for fred og rettferdighet, gir jeg ære og takk til Gud for den gaven til menneskeheten som president Mandela var. Med tapet av denne store mannen, har verden mistet en bemerkelsesverdig inspirator og forbilde. Mandela banet vei for respekt for menneskeverd og menneskerettigheter. Vi har ikke råd til å glemme den grenseløs lidenskap for frihet, den utrettelige streben etter rettferdighet og den urokkelige forpliktelse til fredelig menneskelig sameksistens som Mandela viste. La oss ta oss tid til å tenke over arven etter denne store inspiratoren, og la oss være forberedt, uansett kostnad, til å vie våre liv til å elske våre naboer, tilgi våre fiender, og kjempe for alle som gjør godt for rettferdighet og fred i våre lokalsamfunn. Måtte Gud gi styrke til Mandelas familiemedlemmer og til folk i Sør- Afrika i dette øyeblikk av uvurderlig tap. Bønn Allmektige Gud, du er den som gir og hvem som tar bort. Du holder deg nær til oss i tider med glede og sorg. Kan vi oppleve fred i løpet av disse dagene, og vi kan også lære de mange leksjoner Mandelas liv er ment å lære oss. Amen. Neville Callam, generalsekretær Baptist World Alliance  

Les også

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer

Klart for nytt kapittel i livet

Trine og Ørnulf Mathisen flytter om få uker til Albir-Villajoysa i Spania for å arbeide som vertskap i Sjømannskirken. Baptistkirkene på Konnerud og i Drammen er sendemenigheter.
Les mer
1 - 3 av 176
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone