Rocka lovsang med riff i baptistkirka
Rocka lovsang med riff i baptistkirka
12 mars 2014
Søndag var det duket for en helt annerledes lovsang i Andenes baptistkirke.
En søndag i januar var det duket for en helt annerledes lovsang i Andenes baptistkirke. Lovsangsbandet «Sound of worship» med Andenes gutten Kristian Stave i spissen, sørget for det. Tekst/foto:  Mette H. Berger Amundsen Det er ganske unikt i Nord Norge å sette sammen et fullverdig band med bassist, vokalist, trommis, keyboardist og gitarister som skal delta i gudstjenester på ulike plan i frikirkesammenheng. Søndag gjestet lovsangsbandet «Sound of worship» Andenes. – I dag skal vi applaudere mye. Vi er så glade for at Kristian Stave har tatt med seg lovsangsbandet sitt fra Harstad, sa en begeistret pastor Hermod Bakkevoll. Lovsangsbandet består av en gjeng ungdommer i alderen 17 18 år som går på videregående i Harstad. Pastor John Erling Madsen i Kasfjord Baptistmenighet stilte i baptistkirken som manager og sjåfør. – Det er all grunn til å applaudere for at han bruker tiden sin til å tilrettelegge for unge mennesker, sa Bakkevoll. Sound of worship» utfordret menigheten. Det var fengende toner med riff og rockete musikk til både moderne lovsanger og gamle ærverdige salmer som «Deg ære være». Ungdommene oppfordret menigheten til å delta og ønsket å få alle i salen opp av stolene og opp med hendene i lovsangshyllest. Menigheten var ikke vanskelig å be av denne friske inspirerende gjengen. Madsen holdt preken, og dro fram det fine i at 17 18 åringer utfordrer menigheten til fornyelse og til å tørre å gå ut av sin mest komfortable sone. - Jeg liker både tungmetall og keltisk musikk. Men i denne sammenheng passer det best med keltisk, sa Stave. Deretter satt han i gang med solosang og spill til en nydelig gammel salme. Vi fikk høre en rekke nydelige fremføringer av hele bandet, før Hermod takket for opptredenene. Gudstjenesten ble avsluttet med fiskesuppe.    

Les også

Siste nytt fra Nord-Norge

Distriktsnytt er ute med ny utgave. Her kan du lese om utbygging av leirstedet Rivermont og annen nytt fravår nordligste landsdel.
Les mer

Søndagsskolen på Andenes – En av Norges største?

- Å se tilbake på barndomsminnene gir en god følelse, og jo mer jeg tenker på denne tiden, jo gladere blir jeg for at søndagsskolen var en så viktig del av mitt liv, skriver Frank Einar Hansen om en av norges største søndagsskoler.
Les mer

Distriktsnytt i posten

Baptistmenigheten i Ballangen har gitt femhundretusen kroner til Rivermont Ungdomssenter. Dette er en storslått gave, og har vært mulig å realisere etter at menigheten solgte baptistkirken i Narvik. Du kan lese mer om denne gaven og andre nyheter i Distriktsnytt, som er på vei til abonnentene.
Les bladet
1 - 3 av 96
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone