Markerte Martin Luther King jr. dagen
Markerte Martin Luther King jr. dagen
17 februar 2014
Einar Lunde inspirerte, delte kunnskap og erfaring og hadde en tydelig dimensjon av Gudstro i sitt kåseri.

 Av Roger Dahl  

Lunde kåserte om ”Et møte med Nelson Mandela og Desmon Tutu, mirakelet i Sør-Afrika” på feiringen i av King-dagen tredje helgen i januar.

Fra i år er fokus på King- markeringen spisset i forhold til Ikkevold. Det ble arrangert åpen fagdag på folkehøgskolen lørdag 18. januar, der Kristna Fredsrørelsen fra Sverige, sammen med Jan Sjøberg og Vår egen Per J. Midteide med temaer knyttet opp mot Ikkevold i praksis, ikkevoldelig kommunikasjon og sannhets- og forsoningskommisjonene i Sør-Afrika, der en dessverre ikke fikk så mange ekstra gjester, men skolens elever fikk et godt innblikk i problemstillingene.

Lørdag kveld var det stor festkveld. I tillegg til dem som deltok på fagseminaret kom en del i tillegg, blant annet fra non av de nærliggende menighetene. Einar Lunde, kjent fra NRK og Sør-Afrika-kjenner kåserte om ”Et møte med Nelson Mandela og Desmond Tutu, mirakelet i Sør- Afrika”. Lunde hadde forsamlingen i sin hule hånd denne kveld, og delte både anekdoter og bakteppet for den historiske utviklingen mange ser tilbake på.

Søndag 19. ble det på ettermiddagen invitert til økumenisk gudstjeneste i Oslo 1. Baptistkirke, der Dag Hareide, kjent ikkevoldsmann og nå generalsekretær i Regnskogsfondet, talte, vår egen generalsekretær Terje Aadne ledet, og ulike resurser fra både folkehøgskolen og vertsmenigheten deltok.

Det er noen år siden Holtekilen folkehøgskole markerte King-dagen for første gang. En dag som markeres i stor stil i Sverige og ikke minst i USA. Drømmen er at markeringen også i Norge skal vokse til å få et bredere og mer nasjonalt fokus. Etter hvert ble Baptistsamfunnet koblet på, og fra i fjor har også Norges kristne råd vært med som arrangør.  

Les også

Sterk oppgang for baptist-folkehøgskole

Oslofjord Folkehøgskole i Bærum har høyere søkertall enn på flere år. Nå håper de på en positiv korona-effekt.
Les mer

Sterk nedgang i kristelig opplæring

Til tross for at flere kristelige aktører har vært flinke til å omstille seg til digitale flater opplever K-Stud en nedgang på over 40 prosent i antall kursdeltagere så langt i år.
Les mer

Nå kan du ta 10 studiepoeng ved HLT hjemmefra

Høyskolen (HLT) utfordrer pastorer og andre ledere til å ta faget «Misjonale menigheter og livslang læring» våren 2020 mens samfunnet rundt er preget av situasjonen med koronaviruset.
Les mer
1 - 3 av 133
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone