Raushet
Raushet
12 mars 2014
Jon Erling Madsen, leder av Nord Norsk Baptistungdom skriver i en kronikk i siste Distrikts-Nytt om raushet.
Raushet Det å gi livet sitt til Jesus er først og fremst og ta i mot det som Han har gjort. Vi fortjener det ikke, men vi kan ta i mot et evig liv og vi trenger bare og si «Jesus jeg gir deg mitt liv!! Ta over det jeg ikke klarer selv og jeg vil følge deg. Jeg vet at du døde for meg. Jeg vil leve mitt liv i tjeneste for deg». Mange av oss har brukt lignende ord den dagen vi ble frelst. Livet er dyrebart Livet er for oss også det mest dyrebare vi har og vi passer godt på det, iallefall utad. Mange spiser seg i hjel og andre ruser seg ihjel, andre utfordrer farer unødvendig, men likevel så er selve livet det mest dyrebare vi har. Vår Far i himmelen gav oss Jesus, ikke nok med det «Han gav oss alle ting med han». Den raushet som vår Herre viser oss er et eksempel som vi kan følge. Aktive medlemmer i frimenigheter gir tiende og gaver frivillig. Vi har heldigvis enda denne praksis i våre menigheter. Skal vi kunne drive arbeidet videre så er det viktig at vi ser dette og lever som givere og ikke bare som nytere uten å yte noe først. Økonomien i menighetene er sunnere noen plasser og andre steder er det noe tynt. En tanke som slo meg for noen år siden var en person som sa: «vi gir ikke der vi ikke kan få skattefradrag». Jeg tror ikke Jesus fikk skattefradrag heller. Han gav alt uten å tenke på hva han kunne få tilbake. Fått alt Vi har fått alle ressurser til å lykkes med det vi er kalt til. Så enkelt, men likevel så innviklet. Troen på det umulige i økonomiske ting er fullt mulig. Vi har mange eksempler på mirakler når det gjelder penger og økonomi. Bønn og arbeid i menigheten går hånd i hånd med tro og en givende måte å leve på. Å leve et nært liv med Jesus er umulig uten en raus livsstil. Jesus viste oss et eksempel på dama som gav to mynter i tempelet. Hun gav mest for hun gav alt det hun hadde. Jesus er forbildet Jesus var en giver. Ikke først og fremst en som kom til «møtene» og forventet at han skulle få noe eller bli underholdt. Jesus er mitt største forbilde og han gav alt og det innbefatter sitt eget liv som det mest fullkomne og optimale som vi også kan gi. Jesus sa vi skal søke Han og Hans rike, så skal vi få alt det vi trenger til en hver tid. Altså må vi gi noe av oss selv før vi kan forvente noe tilbake. La oss ikke være gratispassasjer i livet med Jesus.  Jeg har stor respekt for de som lever i raushet. Det vil alltid komme noe godt tilbake. Av John Erling Madsen Forstander i Kasfjord baptistmenighet og leder i NNBU    

Les også

Siste nytt fra Nord-Norge

Distriktsnytt er ute med ny utgave. Her kan du lese om utbygging av leirstedet Rivermont og annen nytt fravår nordligste landsdel.
Les mer

Distriktsnytt i posten

Baptistmenigheten i Ballangen har gitt femhundretusen kroner til Rivermont Ungdomssenter. Dette er en storslått gave, og har vært mulig å realisere etter at menigheten solgte baptistkirken i Narvik. Du kan lese mer om denne gaven og andre nyheter i Distriktsnytt, som er på vei til abonnentene.
Les bladet

Tverrkirkelig familieleir

Hva får du hvis du blander baptister, katolikker, NLM-ere, frelsesoffiserer, pinsevenner, normisjonærer, misjonsforbundere og lutheranere? Da får du alle tiders Familieleir på Rivermont.
Les mer
1 - 3 av 95
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone